Vanmiddag heeft GWVV 1 in de wedstrijd op de Buitenham tegen Doetinchem verloren met 1-2. Het mooiste gedeelte van de wedstrijd was de eerste helft van de wedstrijd waarin beide ploegen goed partij gaven en er diverse kansen ontstonden. In de 12e minuut komt een bal in de kluts terecht in de doelmond van Doetinchem. GWVV maakt hier geen goed gebruik van en de bal wordt vanaf de achterlijn verwerkt. In de 15e minuut is er aan de rechterflank een goede actie van Jelle Visser waarbij de bal uiteindelijk terecht komt op de zestien waar Dominiek Seinhorst de bal geraffineerd in de rechter onderhoek krult, waar de keeper met een goede redding deze tot cornerbal verwerkt. De cornerbal levert vervolgens nog een kans op, maar de bal schampt net iets te magertjes langs een GWVV hoofd. In de 18e minuut krijgt Niels Schweckhorst de bal op een presenteerblaadje voortkomend uit een vrije trap van achteruit, Niels stuit hier echter op de doelman van Doetinchem. In de 20-ste minuut wordt een schot van Doetinchem fraai gered door keeper Casper Bussink. In de 37e minuut komt Doetinchem op een 0-1 voorsprong door onnodig balverlies aan GWVV zijde, de bal wordt vervolgens in de defensie te zacht teruggespeeld waardoor Doetinchem speler Rico Cancian de bal onderschept, vervolgens de GWVV keeper diagonaal passeert en de bal binnen kan schieten. GWVV krijgt voor rust nog de gelegenheid om de 1-1 aan te tekenen maar die kans wordt niet verzilverd.

Na de rust zien we een ander GWVV door een aantal noodgedwongen wissels. In de 51e minuut heeft Casper Bussink een goede redding in huis en weet Merijn van Arragon in de 56e minuut een goede verdedigende actie in te zetten waardoor erger wordt voorkomen. In de 63e minuut zet Doetinchem een goede combinatie op, maar voordat de bal bij het eindstation arriveert, weet Casper Bussink de bal te onderscheppen. In de 67e minuut heeft Cas de Neling een mogelijkheid, nadat hij diep wordt gestuurd, de bal gaat maar net voorlangs. In de 80e minuut komt een hoge bal vanaf rechts centraal in de GWVV defensie terecht de bal valt hier net achter waardoor wederom Rico Cancian binnen kan koppen. 0-2. De wedstrijd lijkt gelopen, maar als in de 83e minuut Jochem Geerts licht wordt aangetikt binnen de zestien weet Niels Schweckhorst vanaf de penaltystip er nog 1-2 van te maken. Toch is het geloof en de kracht bij GWVV niet meer aanwezig om nog een gelijkmaker te kunnen forceren waardoor de eindstand op 1-2 komt te staan.

Een terechte overwinning voor Doetinchem, alhoewel het spelbeeld er hier in de eerste helft helemaal niet naar uitzag.

Volgende week speelt GWVV de uitwedstrijd tegen RKPSC op sportpark De Pauwengaard aanvang 14:00 uur.

Kijk hier voor de foto's van deze wedstrijd.

Kijk hier voor foto's pupil van de week Iris Wanders.