Sprinkhanen-Gwvv

Gwvv heeft een hele belangrijke overwinning behaald in Nieuw Dijk tegen vv Sprinkhanen.

Na een rommelig half uur waarin over en weer weinig tot geen kansen werden gecreëerd was het in de 30e minuut raak. Jochem Geerts weet van de linker kant goed door te drukken waarna zijn voorzet de “langste man” van het veld Kris Hebbink bereikt. Kris kopt strak bij de 1e paal binnen. Deze 0-1 is dan ook de ruststand. Al had Gwvv kort voor rust de voorsprong uit kunnen bouwen na enkele goed opgezette aanvallen. Helaas ontbrak daarbij de scherpte in de afronding.

Direct na rust heeft Jochem pech. Zijn  voorzet beland op de binnenkant van de paal maar rolt uit het doel. In de 58e minuut krijgt Gwvv een penalty nadat Cas de Neling werd gevloerd door de keeper. Dirk Jansen benut deze kans. 0-2.

Vanaf de 82e min wordt het nog even spannend als “De Haantjes” de 1-2 uit de rebound van een vrije trap weten te scoren. Keeper Casper Bussink voorkomt enkele minuten later met een goede redding de 2-2 . Kort daarna weet diezelfde  Casper met een uitstekende uittrap Cas de Neling te vinden die met een prachtige uithaal 1-3 weet te scoren. In de slotminuten scoort Stan vd Pavert ook nog de 1-4.

Door deze overwinning is de voorsprong 10 punten geworden op vv Sprinkhanen. Bij een nederlaag was dit verschil maar 4  punten geweest. Geeft maar weer aan hoe belangrijk deze overwinning was.

A.s Zondag volgt een thuiswedstrijd tegen HC 03. Aanvang 14:00 uur.