Jeugdspelers mogen vanaf 29 april weer komen trainen. Jeugdsamenwerking NVC GWVV Ulftse Boys SDOUC

Het kabinet heeft besloten dat – onder voorwaarden - kinderen tot en met 18 jaar weer mogen deelnemen aan buitensportactiviteiten die in verenigingsverband worden verzorgd. Onze vereniging wil dan ook de trainingen voor kinderen in de leeftijdsgroep O7 t/m O12 en van O13 t/m O19 weer oppakken. Dit betreft één trainingsavond in de week.

Ouders beslissen natuurlijk zelf of zij hun kind(eren) aan de buitensportactiviteit laat/laten deelnemen.  Wel is het zo dat deelname aan een training alleen mogelijk is als iedereen, dus ook onze jeugdleden, zich aan de regels houdt.

Als vereniging moeten we immers ervoor zorgen dat de kinderen in een veilige en hygiënische omgeving aan de buitensportactiviteit kunnen deelnemen. De (gemeentelijke) overheid heeft voor buitensportactiviteiten 'spelregels' uitgevaardigd en deze spelregels hebben wij vastgelegd in een document, genaamd Protocol Veiligheid- en hygiëneregels, geldend op/voor het complex ’t Oerseveld te Ulft tijdens buitensportactiviteiten jeugd.

Hieronder geven wij de belangrijkste regels weer en geven wij, met name voor de ouders van de jeugdleden in de teams O7 t/m O12, adviezen mee.

 • Alleen jeugdleden, trainers, leiders en bepaalde aangewezen vrijwilligers mogen het complex betreden.
 • Ouders hebben geen toegang tot het complex. Ouders mogen kinderen tot aan de toegangspoort begeleiden en spreken met hun kind af waar ze ná de training (buiten de poort) staan om hen op te halen.
 • Kinderen mogen niet eerder dan 10 minuten voor trainingsactiviteit op het complex aankomen. Als ze eerder komen is het risico van groepsvorming te groot.
 • In een trainingsschema (kijk hier) is aangegeven welk team op welke dag en op welk veld van Ulftse Boys of GWVV de training heeft. De schets van de velden bij UB staat hier (klik hier). Zorg ervoor dat uw kind op de hoogte is van deze trainingslocatie en van het trainingsveld waar hij of zij, direct na aankomst, naar toe moet gaan.
 • Op het trainingscomplex zijn borden aangegeven met aanwijzingen, zoals looproute; iedereen dient zich te houden aan de aanwijzingen op deze borden.
 • De WC op ons complex is alleen voor noodgevallen; laat kinderen daarom - voordat ze naar de club vertrekken - thuis naar de WC gaan.
 • Zorg ervoor dat handen met water en zeep worden gewassen, vóór en na het bezoek aan onze sportlocatie;
 • De kleedkamers zijn afgesloten, de kinderen moeten daarom in sportkleding naar ons complex komen
 • Laat de kinderen weten dat ze goed naar trainer/leiders en naar andere mensen van de vereniging luisteren, en dat ze de (spel)aanwijzingen die ze geven (zeker die in het kader van veiligheid en gezondheid), snel en correct opvolgen.
 • Leg uw kind uit dat, als de sportactiviteit is afgelopen, ze direct naar huis moeten gaan. Ze kunnen geen gebruik maken van de kleedkamer en douches.

 

Natuurlijk geldt altijd de landelijke richtlijn:

 • Je blijft thuis als je een van de volgende (milde) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
 • Je blijft thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft. Je mag ons complex bezoeken als iedereen binnen jouw gezin 24 uur geen klachten meer heeft.
 • Je blijft thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact;                                                  
 • Je houdt 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar);
 • Je hoest en niest in je elleboog en je gebruikt papieren zakdoekjes;
 • je wast frequent je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden.

 

De officiële richtlijn van Ulftse Boys is in te zien via de volgende link (klik hier)

GWVV volgt in deze hetzelfde protocol op sportcomplex 'De Buitenham'.  

 

 

Delen