GWVV 1 heeft vanmiddag op de Buitenham met 1-1 gelijk gespeeld tegen HMC'17. In de 1e helft tasten de ploegen elkaar af en werden er nauwelijks kansen gecreëerd. Pas in de 26e minuut was het HMC die de eerste kans van de wedstrijd kreeg als een bal vanaf links op de flank wordt door verlengd en de doorgelopen speler net naast schiet. In de 34e minuut krijgt HMC nog een kans maar het schot gaat over. GWVV kreeg in de 1e helft geen enkele kans. Beide ploegen waren op dat moment gewaagd aan elkaar en zocht het fysiek sterke team van HMC vaak de diepte op.

In de 2e helft gaat HMC doelgerichter voetballen waardoor de kansen gaan ontstaan. In de 48e minuut schiet HMC in vrije positie over. Maar in de 50e minuut is het wel raak als een bal vanaf links in het centrum vrij aangenomen kan worden en diagonaal wordt binnengeschoten. 0-1. GWVV krijgt oa.met Lars Hendrixen, die uit een cornerbal in het zijnet schiet, zowaar ook wat kansen. GWVV krijgt dan een fase waarin het moet oppassen niet tegen een 0-2 aan te lopen. De redding van Casper Bussink in de 66e minuut na een listige lage bal voorkomt dit echter. In de 68e minuut krijgt GWVV de kans op 1-1 als Jochem Geerts vanaf links doorbreekt en de bal haarfijn teruglegt op de inkomende Sam Overbeek. Zijn schot gaat maar net voorlangs. Ook in de 73e minuut weet GWVV niet goed om te gaan met de mogelijkheden als Lars Hendrixen vanaf links een bal perfect hoog inbrengt en Cas de Neling verkeerd timed waardoor dat de bal niet goed geraakt kan worden. GWVV blijft in de gelijkmaker geloven zeker nadat in de 82e minuut een verkeerde terug speelbal door HMC op goal wordt geschoten en Casper Bussink deze klemvast weet te stoppen. In de 85e minuut komt GWVV op gelijke hoogte als een vrije trap door Dirk Jansen hoog in de doelmond wordt gebracht en Thomas Wissing deze nog met zijn voet weet te verlengen waardoor dat de bal een verrassende wending krijgt en boven in de hoek verdwijnt. De HMC doelman had hierbij het nakijken. GWVV is nog niet tevreden met een punt en probeert voor het eindsignaal nog er een overwinning uit te slepen al Cas de Neling in het centrum onverzettelijk is en de bal maar net naast schiet. Eindstand 1-1.

Een wedstrijd waarin de 1e helft voor de toeschouwer weinig te genieten viel door het niet hoogstaande spel van beide ploegen. In de 2e helft kwamen er wat meer kansen en werd de wedstrijd na de 0-1 van HMC toch nog een wedstrijd waarbij GWVV nog op tijd langszij kwam. Een 1-1 gelijkspel is gezien het wedstrijdbeeld op het koude De Buitenham dan ook terecht.

Volgende week zondag speelt GWVV in en tegen Terborg aanvang 14:00 uur.

Delen