Vanmiddag heeft GWVV een eenvoudige 4-1 zege behaald op Zeddam/St. Joris. De 1e helft had GWVV het betere van het spel maar creëerde niet echt veel kansen. In de 18e minuut dient zich voor GWVV pas de eerste kans aan als Dominiek Seinhorst na een knappe passeerbeweging de bal laag voorlangs geeft en Cas de Neling de bal bij de 2e paal op een haar na mist om binnen te tikken. Ook in de 23e minuut is GWVV dicht bij een doelpunt als Ron Prinsen een terugvallende bal maar net over schiet. GWVV komt in de 36e minuut goed weg als een hoge bal door Sven te Kaat half verwerkt wordt en Zeddam/St. Joris de mogelijkheid krijgt om binnen te koppen, de bal raakt echter de bovenkant van het aluminium. In de 38e minuut komt GWVV op een 1-0 voorsprong als een vrije trap door de Zeddam/St.Joris goalie laag uit de hoek wordt getikt en de bal terecht komt bij Dominiek Seinhorst die de bal vanaf de achterlijn hoog achterin brengt waar vervolgens Ron Prinsen bij de 2e paal vol binnen kan schieten. GWVV komt in de 43e minuut op 2-0 als GWVV van achteruit goed druk zet en Dominiek Seinhorst Cas de Neling wegstuurt. Cas weet zijn tegenstander af te schudden en gaat vervolgens goed om met de situatie als hij oog in oog komt te staan met de keeper, bekeken schiet hij de bal tussen de palen. 2-0.

Na de rust geeft de wedstrijd hetzelfde beeld en is het in de 63e minuut 3-0 als een hoge cornerbal vanaf rechts door Cas de Neling in de doelmond wordt gekopt en Dominiek Seinhorst de bal met een subtiele voetbeweging binnentikt. Sam Overbeek schiet vervolgens raak als de bal vanaf rechts hoog wordt ingebracht en Sam bij de 2e paal kan binnen schieten. Helaas is de grensrechter een andere mening toegedaan door zijn vlag omhoog te steken voor buitenspel, de scheidsrechter gaat hierin mee zodat het 3-0 blijft. In de 75e minuut is het wel 4-0 als Cas de Neling als een slangenmens met een slalomactie door de defensie van Zeddam/St. Joris slingert en koel afmaakt. 4-0. Toch weet Zeddam/St.Joris nog een tegentreffer te maken als een voorzet vanaf rechts direct in het centrum achter Sven te Kaat wordt geschoten. 4-1. In de allerlaatste minuut is het Ron Prinsen die met een lekker schot op doel nog de 5-1 wil aantekenen, de doelman weet deze bal goed te pareren waardoor dat de eindstand op 4-1 komt te staan.

Een wedstrijd waar GWVV het spel maakte en op de juiste momenten de doelpunten wist te scoren, Zeddam/St.Joris daarentegen creëerde over de hele wedstrijd weinig doelpogingen waardoor dat de wedstrijd voor GWVV op geen enkel moment in gevaar is gekomen. Voor GWVV betekent het dat de 2e plek met deze overwinning is veilig gesteld en ze zich op kunnen maken om op 2e pinksterdag 10 juni in de 2e ronde in te stappen van de nacompetitie. Volgende week zondag speelt GWVV 1 eerst nog haar laatste competitiewedstrijd in Miste tegen MEC, aanvang 14:00 uur.

Kijk hier voor de foto's van de wedstrijd GWVV - Zeddam/St.Joris.