goal JochemGWVV heeft vanavond in Terborg met 2-5 gewonnen van vv Terborg. GWVV begon net als afgelopen zondag scherp aan de wedstrijd, als in de 3e minuut Cas de Neling maar net over schiet na een voorzet van Jochem Geerts. In de 12e minuut komt GWVV op voorsprong, als rechtsachter Jelle Visser een scherpe bal aflevert en Jochem Geerts de bal direct uit de voorzet binnen kan schieten. Direct hierna in de 13e minuut krijgt GWVV een penalty toegekend als Cas de Neling bij zijn soloactie ten val wordt gebracht. De penalty wordt door Niels Schweckhorst lekker strak binnengeschoten. 0-2. Jochem Geerts is in de 28e minuut net niet succesvol als hij het aluminium weet te raken. Terborg komt in de 31e minuut pas aan hun 1e kans toe als vanuit een cornerbal de bal recht in de handen van keeper Sven te Kaat wordt gekopt. GWVV loopt in de 35e minuut uit naar een 0-3 voorsprong als Jochem Geerts vanaf rechts doorbreekt en de bal in een flipperkast combinatie met Cas de Neling- Niels Schweckhorst-Cas de Neling uiteindelijk bij Ron Prinsen terecht komt die binnen kan schieten.

In de 2e helft is de wedstrijd niet van een bijzonder hoog niveau. In de 53e minuut komt GWVV op een 0-4 voorsprong als Terborg keeper Gert Jan Heveling  het schot van Jochem Geerts niet goed kan verwerken en Ron Prinsen hier dankbaar gebruik van maakt. GWVV begint achterin wat nonchalanter te worden waardoor dat de 1-4 wordt binnegeschoten in de 63e minuut. De Terborgse goalie heeft een prima redding in huis als Ron Prinsen de bal vanaf de 20 meter als één streep op goal schiet. Uit de hieruit ontstane cornerbal komt GWVV op 1-5 als Jochem Geerts, bij een scrimmage binnen de 5 meter, de bal het juiste zetje kan geven (zie foto). Door een defensieve fout van GWVV komt Terborg nog op 2-5 in de 77e minuut, en met de grootste gemiste kans van de wedstrijd van Niels Schweckhorst blijft de stand op 2-5 staan.

GWVV had door de 0-3 ruststand de wedstrijd in handen en kon dit in de 2e helft rustig uit voetballen, waar Terborg niet bij machte was om dit te doorbreken. We kunnen dan ook spreken van een terechte overwinning voor GWVV. Voor de 2e periode deed GWVV vanavond goede zaken, met nog 2 wedstrijden (Ulftse Boys op 28 april/Dinxperlo op 5 mei) voor de boeg staan ze ongeslagen (21 uit 7) bovenaan.

Op 2e paasdag speelt GWVV tegen SVGG in Megchelen op sportpark De Biel, aanvang 14:00 uur.

Kijk hier voor de foto's van de wedstrijd Terborg-GWVV.