Succesvolle samenwerking in de jeugd krijgt nieuw hoofdstuk

Jeugdsamenwerking NVC GWVV Ulftse Boys

Ulftse Boys, GWVV en NVC gaan gedrieën samenwerken in de jeugd.

Voetbalverenigingen Ulftse Boys uit Ulft, GWVV uit Varsselder-Veldhunten en NVC uit Netterden hebben besloten om de handen ineen te slaan en de krachten te bundelen. Met ingang van het seizoen 2019 – 2020 sluit NVC aan bij de reeds bestaande samenwerking tussen de jeugdafdelingen van Ulftse Boys en GWVV. “We zijn nu iets meer dan een seizoenshelft actief in de samenwerking met Ulftse Boys”, geeft Jan Aalders, voorzitter van GWVV aan. “Beide verenigingen zijn zeer positief over het resultaat. De intensieve voorbereiding werpt nu zijn vruchten af”. De samenwerking heeft de aandacht van andere verenigingen in de buurt. Ook NVC uit Netterden heeft met belangstelling deze samenwerking gevolgd en heeft eind 2018 contact opgenomen met Ulftse Boys en GWVV.
“Om de continuïteit en de identiteit van onze vereniging te waarborgen zijn ook wij genoodzaakt om een samenwerking aan te gaan”, vertelt Elly Geurtsen , voorzitter van NVC. “We hebben contact gezocht met Ulftse Boys en GWVV om te informeren hoe de samenwerking verloopt en of er de mogelijkheid bestond om aan te sluiten in deze samenwerking. We willen onze jeugdleden voetbal aan blijven bieden en na een periode van samenwerking met Den Dam uit Azewijn is het tijd om iets anders te gaan doen. De samenwerking in de jeugd met Ulftse Boys en GWVV creëert voor ons de mogelijkheid om onze jeugdleden te laten voetballen waar ze qua leeftijd en niveau thuis horen, zonder afbreuk te doen aan onze jeugdafdeling” vult Geurtsen aan.
Roy Bongers, bestuurslid van Ulftse Boys vervolgt: “De toevoeging van NVC aan de bestaande samenwerking met GWVV is zeer gewenst. Jongens en meiden horen te voetballen bij leeftijdsgenoten. Dat is voor ons de basis. Als je dan ook nog kunt selecteren op niveau dan is dat een extra voordeel. We zien nu al in de eerste seizoenshelft dat, door de samenwerking met GWVV, we de teams op de juiste manier hebben kunnen indelen. Plezier en prestatie zijn nu evenwichtiger verdeeld.”
NVC spreekt de verwachting uit dat de samenwerking een succes zal worden. “Ulftse Boys heeft de laatste jaren een goed georganiseerde Technische Commissie opgetuigd. Ook GWVV heeft sinds de samenwerking zitting in deze TC. Wij zullen vanuit NVC ook deel gaan nemen in de TC, waardoor de belangen van alle jeugdleden gewaarborgd zijn”, aldus de voorzitter van NVC.

Op woensdag 20 februari heeft NVC op een informatieavond haar jeugdleden/afdeling en ouders geïnformeerd over het besluit tot samenwerken met Ulftse Boys en GWVV.

Delen