Vanmiddag heeft GWVV op de Buitenham met 3-2 gewonnen van KSH uit Harreveld. KSH sticht al in de 1e minuut gevaar, maar de redding van keeper Casper Bussink voorkomt erger. GWVV komt pas ondanks het betere spel in de 21e minuut aan de eerste echte kans toe, als Ron Prinsen na een mooie combinatie met Dominiek Seinhorst vrij voor de keeper komt. De bal wordt echter in de korte hoek door de keeper tot corner verwerkt. Ook in de 23e minuut is GWVV dichtbij een treffer als Jochem Geerts vanaf rechts maar net voorlangs schiet. In de 35e minuut is het Niels Schweckhorst die net te kort komt om de bal op goal te schieten, na een voorbereidende actie van Jochem Geerts. In de 39e minuut is het wel raak, een mooie combinatie tussen Ron Prinsen en Menno Wenting resulteert in een lage voorzet waarbij Cas de Neling bij de 2e paal de bal kan intikken. Kort voor rust komt GWVV op 2-0. Niels Schweckhorst zet de bal vanaf de achterlijn voor waarbij Ron Prinsen bij de 2e paal op doel probeert te schieten, het schot wordt geblokt waardoor de bal vrij voor de voeten van de inkomende Dominiek Seinhorst komt en vervolgens hard binnen kan schieten. GWVV is de 1e helft de beter spelende ploeg, KSH probeert met lange ballen van achteruit de spitsen te bereiken maar kan op een paar kleine kansjes na geen echte vuist maken.

De 2e helft weet KSH toch doel te treffen als een voorzet vanaf rechts in het centrum wordt binnengetikt. 2-1. Toch kan KSH niet lang profiteren van de aansluitende treffer als een cornerbal vanaf rechts genomen door Dirk Jansen door Cas de Neling fraai wordt binnengekopt. 3-1. Hierna komt GWVV in een moeizame fase waarbij het zichzelf lastig maakt. Kleine irritaties in het veld resulteert uiteindelijk in een rode kaart voor Niels Schweckhorst en kort daarop kan ook Dirk Jansen vertrekken na een 2e gele kaart. In de 75e minuut komt KSH op 3-2 als een cormerbal zomaar in één keer binnenvalt. Voor GWVV is het laatste kwartier van de wedstrijd met 9 spelers alleen maar tegenhouden. In de 80e minuut heeft GWVV zowaar nog een kans als Jochem Geerts diep wordt weggestuurd, de KSH goalie weet Jochem naar buiten te drijven waardoor de stand op 3-2 blijft staan. In de allerlaatste minuut weet keeper Casper Bussink met een goede redding de overwinning over de streep te trekken. Eindstand 3-2. Een wedstrijd waarbij GWVV eigenlijk niets te vrezen had, maar het zich zelf in de 2e helft onnodig moeilijk maakte.

Volgende week zondag voordat iedereen op kerstreces gaat speelt GWVV nog een inhaalduel in en tegen Terborg. Aanvang 14:00 uur.

Kijk hier voor de foto's van de wedstrijd GWVV - KSH.