Op de eerste koude zondagmiddag van het seizoen komt koploper VVG ’25 uit Gaanderen naar de Buitenham. Door diverse blessures stond er een iets andere opstelling binnen het veld. In de eerste paar minuten liet VVG ’25 direct al zien dat ze de volle buit mee terug wilden nemen naar Gaanderen. GWVV wist hier weinig tegen in te brengen. Door een goede save van Sven wordt de 0-1 voorkomen. Daarna heeft VVG ’25 nog wat mogelijkheden om op voorsprong te komen. Pas na een half uur komt een uitbraak van rechts, Jochem met zijn snelheid en schiet de bal voorlangs. Na 32 minuten komt VVG ’25 op een 0-1 voorsprong. Voorafgaand een foute inschatting door de verdedigers en Sven, hierdoor kan de speler van VVG ’25 de bal simpel binnen tikken. GWVV kan weinig tot geen fatsoenlijk voetbal op de mat brengen voor rust. Het wordt zelfs net voor rust 0-2 door een goede kopbal van VVG ’25.20181028 GWVV VVG
In de rust heeft trainer Edwin Grotenhuis waarschijnlijk flink wat jongens wakker geschud en met een paar positie wisselingen begint de 2e helft voortvarend. In de 46e minuut wordt Cas de Neling onderuit getrokken, de bal gaat op de stip. Niels Schweckhorst is in deze de aangewezen persoon, met een strakke bal wordt de stand terug gebracht naar 1-2. Nog geen minuut later brengt Jochem Geerts de bal van rechts goed voor, de VVG keeper tikt de bal voor Niels Schweckhorst zijn been en hij zorgt wederom voor een goal: 2-2.
Diverse toeschouwers kwamen ’t Dorpshuus uit met een blik naar het scorebord van: dit klopt niet, maar toch is het waar: 2-2. Op dat moment voetbalt GWVV ook stukken beter dan in de 1e helft. Sam Overbeek en Nick Schoemaker van VVG ’25 moeten het veld verlaten doordat ze na een hard kopduel beiden een flinke hoofdwond hebben en dit gehecht moet worden in het ziekenhuis.
Na 70 minuten kan het nog steeds alle kanten op. GWVV is in de 2e helft ook zeker de betere van de twee maar dan gebeurt het toch… Door geen goed druk te zetten krijgt VVG een schietkans van ruim 30 meter. De bal belandt in de linkerhoek achter Sven, 2-3. Een flinke domper voor GWVV en ze komen hier ook niet meer bovenop. Het wordt zelfs in de blessuretijd nog 2-4.
VVG ‘25 blijft dus nog steeds ongeslagen en gaat waarschijnlijk voor de 1e periode. GWVV daarentegen zakt naar de middenmoot en krijgt volgende week ook een lastig potje uit naar Keyenborg tegen de plaatselijke boys.