GWVV heeft vanmiddag op 't Oerseveld in Ulft tegen buurman Ulftse Boys met 0-1 gewonnen. In een voorjaarszonnetje kon het publiek 2 ploegen aan het werk zien die strijden om de bovenste plaatsen in de 4e klasse C. Toch leverde de derby niet dat op wat er van verwacht werd. Een wedstrijd met weinig doelkansen aan beide zijden. GWVV had in het eerste helft het betere van het spel. In de 7e minuut werd een hoge bal vanaf links bij de 2e paal hoog over geschoten door Cas de Neling. In de 18e minuut werd een vrije trap van Niels Schweckhorst goed door de keeper verwerkt tot cornerbal. In de 23e minuut had Ulftse Boys haar eerste kans maar het mislukte schot werd naast geschoten. Na een noodgewongen wissel bij Ulftse Boys begon Ulftse Boys wat beter te voetballen en was het in de 44e minuut keeper Sven te Kaat die een onzichtbaar schot uit de benedenhoek plukte waardoor beide ploegen met een stand van 0-0 de kleedkamers opzochten.

De 2e helft leverde ook weinig kansen op aan beide kanten. In de 48e minuut was het Ron Prinsen die na een goede aanval de keeper op zijn weg vond. In de 76e minuut werd een bal afkomstig van Sam Overbeek door Niels Schweckhorst verkeerd aangenomen waardoor de kans ter ziele ging. De Boys had pas in de 87e minuut haar 1e kans in de 2e helft waarbij een vrije trap maar net over werd geschoten. Voor GWVV vielen de toegepaste wissels goed uit, want door goed druk zetten was het Menno Wentink in de 90e minuut die de bal via een 'panna' Cas de Neling weet te bereiken. De diepe hoge bal die hierna door Cas werd aangegeven op Jochem Geerts leek onhaalbaar, maar door de snelheid van Jochem wist hij de bal over de keeper te stiften. Met deze 0-1 winst werd Jochem Geerts de matchwinner van de middag en gingen de 3 punten mee naar Varsselder-Veldhunten.

Een wedstrijd waarin GWVV over de gehele wedstrijd genomen de betere was en hiermee ook de verdiende 3 punten mee naar huis nam.

a.s. Donderdag 12 april speelt GWVV het restant (2e helft) van de gestaakte wedstrijd tegen Dinxperlo in Dinxperlo. Aanvang 20:00 uur.

Volgende week zondag volgt dan het duel tegen koploper Reunie op de Buitenham. Aanvang 14:00 uur

Bekijk hier de foto's van de wedstrijd Ulftse Boys-GWVV.