Vanmiddag heeft GWVV 1 op het ijskoude Buitenham met 5-2 gewonnen van SVBV uit Barchem. GWVV kwam al snel (3e min) in de wedstrijd op 1-0 nadat Cas de Neling de SVBV defensie omzeilde en de bal keurig weet binnen te schuiven. In de 9e minuut komt SVBV langszij nadat een cornerbal van SVBV binnen de 5 meter voor de voeten komt van een SVBV speler en de bal binnenschiet 1-1. In de 14e minuut leidt GWVV balverlies en in de tegenaanval wordt de GWVV defensie weggespeeld waardoor SVBV op een 1-2 voorsprong komt. In de 22e minuut komt de bal op de lat na een voorzet van Jochem Geerts op rechts. Ook in de 24e minuut krijgt GWVV een kans maar het schot van Dirk Jansen wordt gestopt door de keeper. De meest spectaculaire actie komt van Dominiek Seinhorst die met een omhaal de doelman probeert te verschalken maar dit levert echter niets op. SVBV gaat met een 1-2 voorsprong de rust in, en GWVV zal de rust moeten benutten om een beter spel op de mat te leggen in de 2e helft. GWVV komt dan ook in de 2e helft beter uit de kleedkamer en weet in de 48e minuut de 2-2 te maken. Cas de Neling neemt de bal, die uit een cornerbal voort komt, op z'n borst aan en schiet de bal via een dropkick binnen. 2-2.

GWVV krijgt meer ruimte en komt hierdoor ook beter in zijn spel. In de 60e minuut levert een schot van Jelle Visser nog niets op, maar in de 67e minuut wordt een vrije trap net buiten de zestien onberispelijk half hoog in de linkerhoek in de touwen gejaagd door Niels Schweckhorst. 3-2. Kort hierop in de 71e minuut volgt de 4-2 na een aanval 'uit het boekje'  uit een combinatie vanuit het midden tussen Dominiek, Ron en Niels. Niels schuift de bal als eindstation van de combinatie bij de 2e paal binnen. Als SVBV uit één van de sporadische aanvallen in de 2e helft de bal verliest kan GWVV uit de counter de 5-2 scoren, hierbij legt Dominiek Seinhorst de bal vanaf links keurig klaar voor de ingelopen Ron Prinsen. Eindstand 5-2.

Een wedstrijd waarbij voor GWVV de 1e helft heel moeilijk was, omdat de GWVV defensie niet geheel vlekkeloos stond. De 2e helft werd dit gecompenseerd, waarbij we het 'oude' GWVV combinatiespel weer een beetje terugzagen.

Volgende week zondag speelt GWVV 1 de uitwedstrijd tegen vv Erix uit Lievelde. Aanvang 14:00 uur.

Kijk hier voor de foto's van deze wedstrijd.