Vanmiddag is op de Buitenham de derby GWVV 1 tegen SVGG 1 gespeeld. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van Marijke van Wessel. Marijke was jarenlang vrijwilligster bij G.W.V.V..

GWVV begon de wedstrijd voortvarend en zette vanaf het begin druk op SVGG. Dit leidde al in de 5e minuut tot de 1-0 nadat de corner vanaf rechts door Dirk Jansen gespeeld kon worden op de vrijstaande Ron Prinsen die de bal lekker laag binnenschoot. In de 7e minuut had GWVV zelfs op 2-0 kunnen komen maar het subtiele hoge balletje van Ron Prinsen die gegeven werd op Niels Schweckhorst werd hoog overgeschoten. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg SVGG meer grip op het spel en werd de voorhoede gezocht middels lange ballen van achteruit. In de 17e minuut werd de bal via een aanval over links voorlangs gegeven waarbij de SVGG spits de bal maar net miste. Net voor rust komt GWVV nog een keer gevaarlijk uit maar het schot dat Niels Schweckhorst aflevert wordt geblokt en tot corner verwerkt.

Van beide kanten gebeurt er na de rust tot in de 63e minuut weinig en blijft GWVV waakzaam voor de 1-0 voorsprong die opgebouwd is. In de 63e minuut wordt aan de rechterzijde aan GWVV een vrije trap toegekend. Dirk Jansen weet met zijn linkervoet de bal haarfijn hoog bij de 2e paal te brengen waardoor Cas de Neling deze torenhoog fraai binnen kan koppen. 2-0. Hierna krijgt GWVV meer ruimte en worden de flanken beter ingezet. In de 81e minuut wordt door de ingevallen Jochem Geerts vanaf rechts de bal goed voorlangs gegeven waardoor het voor wederom Cas de Neling een koud kunstje is om de bal binnen te schieten. 3-0. In de 83e minuut komt GWVV zelf op een 4-0 voorsprong nadat Cas de Neling zich in het centrum met een goede beweging vrij speelt en de bal op rechts afspeelt op Jochem Geerts. Die vervolgens de weg binnendoor vindt en de bal achter de keeper schuift. SVGG kan op dat moment geen vuist maken en wordt een schot van SVGG nog goed gered door Sven te Kaat.

Een wedstrijd waar GWVV na de 1-0 voorsprong een moeilijke fase kende waarbij SVGG voetballend goed weerstand bood. Na de bevrijdende 2-0 kon GWVV iets vrijer gaan voetballen en werd vervolgens een eindstand van 4-0 bereikt.

Volgende week zondag speelt GWVV de uitwedstrijd tegen MEC te Miste. Aanvang 14:00 uur.

Kijk hier voor de foto's van deze wedstrijd.

Foto's pupil van de week Owen van Mulligen.