In Varsselder-Veldhunten zijn sinds enige tijd een viertal studenten van de HAN bezig met hun afstudeerproject. Deze projecten zijn onderdeel van het Krachtige Kernen (KRAKE) project waar de VDVV aan deelneemt. Wellicht heeft u één of meerdere studenten al gesproken, of komt u hen binnenkort tegen. Hieronder stellen twee studentes zichzelf en hun project voor.

 

Hallo allemaal,

Wij zijn Ilja Meurkes (21) en Milou Bos (22). Wij studeren Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de HAN in Nijmegen. We zitten beide in het vierde jaar en dit betekent dat wij bezig zijn met het afstuderen. Wij zijn aan het afstuderen in jullie dorp; Varsselder-Veldhunten. Ons afstudeerproject heet: X factor: Waarom kiezen jonge gezinnen voor ons dorp? In de komende weken gaan wij ons verdiepen in de redenen waarom jonge gezinnen ervoor kiezen om in Varsselder-Veldhunten te komen wonen.

Varsselder-Veldhunten neemt deel aan het project Family Community. Het doel van Family community is kindvriendelijke en gezinsvriendelijke dorpen creëren. In ons afstudeeronderzoek gaan wij ons vooral richten op het opvoeden en opgroeien van kinderen in het dorp. In hoeverre is dit een reden voor de jonge gezinnen om in Varsselder-Veldhunten te komen of blijven wonen?

Wij hopen hierbij op zoveel mogelijk medewerking van jonge gezinnen die ons willen vertellen wat het dorp zo aantrekkelijk maakt, maar ook waar nog iets mist zodat het dorp nog aantrekkelijker kan worden. We hebben al enkele jonge gezinnen uit Varsselder-Veldhunten geïnterviewd en we zijn nog opzoek naar meerdere gezinnen die mee zouden willen werken aan een interview.

Nog een klein stukje over onszelf. Ilja komt uit het in de buurt gelegen Didam en Milou komt uit het zuidelijke Limburg, maar woont alweer een aantal jaren in Nijmegen. Wij zijn twee vrolijke meiden en zijn enthousiast om dit onderzoek uit te mogen voeren. Daarbij proberen we zo flexibel mogelijk te zijn zodat we aan ieders wens kunnen voldoen. Mocht u interesse of vragen hebben, mag u ons altijd mailen naar het volgende E-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hopelijk tot ziens!

Ilja Meurkes                                                    Milou Bos

 IljaMilou

 

Delen