De gemeente Oude IJsselstreek gaat een nieuw mobiliteitsplan maken. In het kort is dat een plan dat het ideaalbeeld beschrijft over hoe mobiliteit, verkeer en vervoer er in 2040 uit zou moeten zien. Met maatregelen om dit ook voor elkaar te kunnen krijgen. Waarbij ook de huidige situatie en hoe dat te verbeteren een onderdeel is.

Participatie is een belangrijk onderdeel bij de totstandkoming van het nieuwe mobiliteitsplan. Naast individuele bewoners en de gemeenteraad willen we ook verschillende belangenverenigingen betrekken. Denk hierbij aan (niet volledig) de verschillende dorpsbelangen, hulpdiensten, VVN en Cumela.                                   

 Als Dorpsbelangen vinden we het belangrijk dat ook de stem van Varsselder -Veldhunten gehoord wordt.

Er worden in de komende ca. 8 maanden drie bijeenkomsten georganiseerd met de klankbordgroep. De eerste bijeenkomst wordt binnenkort gepland. Op deze bijeenkomst lichten we het nieuwe mobiliteitsplan nader toe; wat is het precies, hoe wordt het gemaakt en wie worden er allemaal bij betrokken. Ook komt de rol van de klankbordgroep aan de orde.VDVV krijgt binnenkort per mail een uitnodiging voor de eerste bijeenkomst van de klankbordgroep. Met daarin de tijd & locatie en de agenda. 

Vanuit praktische overwegingen wordt er gevraagd per organisatie één persoon af te vaardigen in de klankbordgroep. Daarmee wordt de groep niet te groot. Vanwege de vele belangenverenigingen in de gemeente worden het waarschijnlijk twee groepen, deel ‘oud Wisch’ en deel ‘oud Gendringen’.    

 Wil jij die ene persoon zijn die namens VDVV wordt afgevaardigd om namensVarsselder - Veldhunten aan te schuiven, dan horen wij graag van je. Dit project vraagt een beperkte tijdsinspanning, maar het is wel belangrijk dat de input vanuit het dorp meegenomen wordt.

Wil je, je aanmelden of wil je eerst nog even contact. We horen graag van je !!

Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

overleg