“ Er pakken zich donkere wolken samen boven veel kerkgebouwen in Nederland.” Met deze zin begon Sandra ten Have ( Dorpsbelangen V-V) in 2014 de pitch bij het VSB Fonds. Vanuit een eerdere dorps enquête bleek er een groot draagvlak te zijn voor behoud van het kerkgebouw in ons dorp.
 Met die wetenschap zijn wij als Dorpsbelangen gaan kijken hoe we de initiatiefnemers Henk Wanders en Jan Frazer konden ondersteunen bij het toekomstbestendig maken van een stenen kerkgebouw. Een gebouw teruggekocht door en voor het dorp.                                                                                            

Een gebouw met een cultuurhistorische waarde, maar zeer zeker ook een emotionele waarde. Een baken in ons dorp.

luchtfoto kerk centraal IMG 20221215 WA0001

                    leader met tekst


Samen met ’t Dorpshuus en Vereniging Kerkgebouw hebben we het Leaderproject “Kerkgebouw en Dorpshuus, samen een bron van energie “ ontwikkeld.  Hoe mooi is het dat hetzelfde VSB Fonds waar Sandra in 2015 haar pitch hield ons nu ook financieel steunt in het project.  Een project dat we gaandeweg uitgebreid hebben met de herinrichting van de voorzijde tot een ‘tuin van ons allemaal”. De komende maanden zullen we dit project gaan afronden. Een project dat we wederom als gemeenschap samen tot een succes hebben gemaakt.  Met deze overkapte verbinding hebben we een hulpmiddel om beide gemeenschapshuizen samen te versterken na de toekomst.

Afgelopen vrijdag zagen we voor het eerst wat de verbinding voor kansen biedt. Een mooi sfeervol kerstconcert  van het Ulfts Gemengd Koor met het voordeel van de kerksfeer en akoestiek. Vervolgens een gezellige “nazit” in ’t Dorpshuus.

UGK UGK1 UGK3

 

Komt u de komende feestdagen in / bij het kerkgebouw, bedenk dan nog eens hoe het was, het nu is en wat we er allemaal nog meer mee kunnen met deze unieke twee-eenheid.
kerk voorzijde

Als projectgroep wensen wij U allen fijne Feestdagen en hopen u de laatste dagen van dit jaar nog ergens te ontmoeten. Hetzij bij de kerstviering ( 24 dec.) , Potstoten (30 dec.) of bij het carbidschieten (31 dec.)

kerk dorpshuus verbinding