Nu de Hoofdstraat oversteek naar Ulft enkele jaren is afgesloten, merken we als inwoners steeds meer de consequenties ervan.

Andere verkeerstromen binnen het dorp. Meer gemotoriseerd verkeer binnen het dorp. De wrijving op de smalle Varsselderseweg als ontsluitingsweg voor gemotoriseerd verkeeer. Maar ook de route voor fietsers. Daarnaast is deze weg zeer in trek als wandelroute. Een niet echt gelukkige combinatie, qua verkeersveiligheid.

Maar daarnaast zitten we nog steeds met een onveilige oversteek richting Ulft / Silvolde. Een oversteek die vanuit beide zijden ontzettend veel gebruikt wordt door Jong en Oud. Een oversteekpunt waar het ontzettend moeilijk is om de snelheid van de auto's in te schatten. We kunnen er op wachten tot het een keer echt goed is mis gaat, of preventief elke mogelijkheid gebruiken om onze stem te laten horen en te pleiten voor een echte veilige oversteek!!

De CDA fractie Gelderland is samen met de lokale CDA fracties een campagne begonnen om de verkeersveiligheid in Gelderland te verbeteren. Jaarlijks vallen er alleen al in onze mooie provincie 85 verkeersdoden. Dat kan en moet echt omlaag. Help jij mee? Meld onveilige verkeerssituaties!

  • een kruispunt in jouw wijk waar het hartstikke onoverzichtelijk is
  • die provinciale weg waar veel te hard gereden wordt
  • dat fietspad dat veel te smal is voor al het verkeer
  • of welke andere verkeerssituatie bij jou in de buurt dan ook

Wij willen het weten! Geef het door via deze link. Dan gaan wij als CDA Gelderland samen met jouw lokale CDA fractie kijken wat we hier aan kunnen doen! Zodat jouw gemeente een stukje veiliger wordt.

Als Dorpsbelangen Varsselder - Veldhunten ondersteunen we deze actie. Laat uw stem horen en meldt deze onveilige oversteek.

Case N817   laat je stem niet verloren gaan