Vroeger was het normaal vanuit de mis nog effe rechtstreeks naar de kroeg. Anno 2021 is dit allemaal veranderd. De kerk is aan de eredienst onttrokken. Café Mulder bestaat allang niet meer.

Het kerkgebouw met bijbehorende begraafplaats is er nog wel.                                                             

 Beeldbepalend, met een cultuurhistorische waarde en daarnaast ook een grote emotionele waarde. Om deze redenen is het dan ook teruggekocht door ons als dorpsgemeenschap. Door samenwerking te zoeken met ’t Dorpshuus willen we het stenen Kerkgebouw weer tot leven brengen en meer menselijke energie aanboren.
Een oude traditie van kerk naar kroeg wordt anno 2021 weer in ere hersteld. Om dit te kunnen realiseren heeft Dorpsbelangen gekeken naar financieringsmogelijkheden om het projectplan “ Kerkgebouw en Dorpshuus samen een bron van energie” te realiseren. In overleg met Vereniging Kerkgebouw V-V en Stichting Dorpshuus is besloten dat we de ondertussen de projectbegroting zover sluitend hebben, dat we in elk geval willen beginnen met het creëren van de verbinding tussen kerkgebouw en ’t Dorphuus. Uitgangspunt is hierbij dat de nieuwe wandelroute vanuit het dorp naar ’t Dorpshuus via het Kerkgebouw komt te lopen. Hiermee vormt het kerkgebouw en het onlangs gerealiseerde dorpsplein weer een geheel.
De oplettende wandelaar heeft al de 1e pallets met klinkers zien staan naast het kerkgebouw.Bij ’t Dorpshuus is het eind van de verbinding al gelegd naast de nieuwe aanbouw. Ook dit weer door ons grootste kapitaal.

De bedoeling is dat er komende zaterdagen gestart wordt met werkzaamheden aan de voorzijde en zijkant van het kerkgebouw.
Bovenstaande kan alleen gerealiseerd worden als we met zijn allen nog een paar zaterdagen de handen uit de mouwen steken. Samen kunnen we de fysieke verbinding tot stand brengen tussen twee beeldbepalende gebouwen die er dankzij deze verbinding naar de toekomst toe beide op vooruitgaan.     U helpt toch ook mee !!
Aanmelden als vrijwilliger kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kerkgebouwdelen