Het definitieve rapport over de uitkomsten van het Woonwensenonderzoek ligt ondertussen bij de gemeente.
Het is nu aan de gemeente om op korte termijn mogelijkheden te scheppen voor de vele belangstellenden die graag deel uit willen maken van onze dorpsgemeenschap. Belangstellenden: allen met een binding met Varsselder- Veldhunten. De verwachting is dat de eerste opties deze maand nog beoordeeld worden door het College van B&W.
Om de snelheid er in te houden hebben we als VDVV besloten, om vooruitlopend op het besluit door het college van B&W van de gemeente Oude IJsselstreek alvast te starten met de organisatie van een kopers vereniging die nodig is om de woningen te bouwen via CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap). Dit omdat de gemeente gaat opleggen dat de ontwikkeling van de meeste koopwoningen / woningtoewijzing in de vorm gaat van een collectief wooninitiatief.
Hiervoor is het noodzakelijk om een kopers vereniging op te richten. Vereniging Dorpsbelangen V-V (VDVV) wil met ondersteuning van Vereniging DKK Gelderland helpen bij het oprichten van deze kopers vereniging.
Alle geïnteresseerden die in het Woonwensenonderzoek aangegeven hebben open te staan voor deelname aan CPO project, hebben een email gehad met verzoek of ze nog steeds interesse hebben in deelname aan een CPO project en daaraan gekoppeld of ze dus lid willen worden van de kopers vereniging.
De uiterste reactiedatum voor CPO deelname is gesteld op zondag 25 april a.s.


Voor diegene die destijds aangegeven heeft open te staan voor deelname aan een CPO maar nog inhoudelijke vragen heeft, kan deze mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

CPO