Effe bi-j proaten vanuut Dorpsbelangen Varsselder - Veldhunten

Verbouwing / uitbreiding ’t Dorpshuus

De verbouwing verloopt voorspoedig en de planning is nog steeds om eind maart klaar te zijn.  Mooi om te zien dat ons grootste kapitaal, degene het uitvoeren, zich ook nu weer belangeloos beschikbaar stelt. Tijdens de komende verkiezingen krijgt u een eerste indruk over de vorderingen van de metamorfose. De metamorfose die de toekomstbestendigheid van ’t Dorpshuus voor Jong en Oud vergroot. Vereniging Dorpsbelangen V-V onderkent het belang van deze metamorfose en ondersteunt dit project graag financieel.

cheque 5000 euro

 

Voortgang andere projecten Kerkgebouw / Dorpshuus

Al tijdens de realisatiefase van ’t Dorpshuus is er gekeken naar verbindingen tussen beide gebouwen. Bloed, zweet, tranen maar vooral veel saamhorigheid.

Samen hebben we al veel gerealiseerd.

vorderingen gemeenschapshuis 20131209  
Dia6

Kunnen beide gebouwen elkaar versterken? 10 jaar later kunnen we hierop het antwoord opgeven…. Ja beide gebouwen gaan elkaar versterken. Op dit moment zijn we samen met het bestuur van ‘t Dorpshuus, bestuur Vereniging Kerkgebouw achter de schermen volop bezig met het in de steigers zetten van het project “Dorpshuus en Kerkgebouw samen een bron van energie”

Globaal komen de plannen erop neer dat de voorzijde van het Kerkgebouw heringericht wordt, zodat het kerkgebouw meer onderdeel wordt van het dorpsplein. Ook de looproute vanuit het dorp loopt in de nieuwe opzet via de voorzijde kerkgebouw. Daarnaast komt er een fysieke verbinding / overkapping  tussen ’t Dorpshuus en Kerkgebouw. Deze overkapping willen we voorzien van zonnepanelen. De hierboven genoemde plannen passen ook naadloos in het plan van de Vereniging Kerkgebouw om de begraafplaats een metamorfose te geven qua uitstraling.  De plannen zijn ondertussen zo concreet uitgewerkt dat we een Europese subsidie aanvraag hebben ingediend voor subsidie. Ervan uitgaande dat subsidie wordt toegekend kunnen we dit project alleen realiseren met inzet van vrijwilligers fondsen / bedrijven / particulieren die dit project willen ondersteunen. Wilt u dit project ondersteunen/ sponsoren wij horen graag van u.     

Als alles volgens planning verloopt wordt ook dit project nog dit jaar gerealiseerd. De 1e voorbereidende werkzaamheden hebben ondertussen plaatsgevonden.

 

Levend Landschap

Dit project staat al maanden noodgedwongen stil. De planning was bv. om dit winterseizoen een snoeicursus te organiseren voor hoogstamfruitbomen. Helaas is dit project en andere vanuit “Levend Landschap” niet mogelijk.

Wel willen we op korte termijn aan de slag met het creëren van een lokaal ommetje. Dankzij ondersteuning vanuit Postcodeloterij Buurtfonds kunnen we aan de slag met dit project.                                 We zien dat mensen hun eigen omgeving herontdekt hebben tijdens de Covid '19. Er wordt volop gewandeld door Jong en Oud. We willen dit graag stimuleren door het creëren van een /meerdere lokale ommetjes. "Hen en Weerum" met als centraal vertrekpunt het kerkgebouw. Tijdens deze wandeling willen we Jong en Oud bewuster maken van hun eigen leefomgeving. Wat is / was er allemaal aan cultuurhistorie / oorlogsverleden te zien. Hierdoor ontstaat voor jong en oud een Levend landschap. Cultuurhistorische punten gaan we zichtbaar maken middels bebording met QR codes. Samen met de jeugd willen een aparte kindvriendelijke versie ontwikkelen, met hierin specifieke punten over bv. oorlogsgebeurtenissen. (Deze koppelen we aan de jaarlijkse 4 mei  viering )                                               

Voor dit project zoeken we vrijwilligers die dit mee helpen opzetten. Bij interesse graag een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Als bestuur van Dorpsbelangen zijn we nog op zoek naar bestuursleden. Hebt u interesse, of wilt u iemand voordragen, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Ambieert u geen bestuursfunctie maar wilt u wel projectmatig meedenken, dan horen wij ook graag van u. We hebben een diversiteit aan lopende /in steiger staande projecten.

Bovenstaande projecten kunnen alleen gerealiseerd worden als we met zijn allen nog een keer bereid zijn om de handen uit de mouwen te steken.                                                                                  Zonder onze vrijwilligers zijn we niets, U bent ons grootste kapitaal !!.

Samen zorgen we ervoor dat het in Varsselder-Veldhunten niet alleen goed wonen is, maar bovenal goed laeven is. Doe mee, denk mee, help mee !!