Ook dit jaar schijnt het Oosterlicht weer volop in de Achterhoek. Dit jaar in alle Achterhoekse gemeenten,in totaal 24 stuks( vorig jaar 11).

Grenzeloos verbinden, dit jaar ook echt want o.a. Suderwick doet mee.

Thema is dit jaar: "Verlicht de zorg" . Een thema waar we allemaal een steuntje aan kunnen bijdragen, door ons aan de regels de houden.

Doel van het project is om in de donkere kerstperiode verbinding te creëren. Alle lampen zullen van 19 december tot en met 6 januari (Driekoningen) dagelijks branden van vijf uur ’s middags tot elf uur ’s avonds. Hopelijk wordt het komende weken helder zodat er weer prachtige foto's kunnen worden geschoten.

Wat betreft verbindingen in ons dorp. We zullen ons vooralsnog moeten behelpen via de digitale weg, maar dat dit als tussenoplossing ook prima werkt bewees de digitale terugkoppeling van het woonwensenonderzoek georganiseerd door Dorpsbelangen. Ook de kerstwens van de fanfare St. Gregorius komt via de digitale snelweg bij ons binnen. Gelukkig is er ook nog ook gewoon nieuws vanuit de werkgroep "Sterk voor de kerk"en de Boogbal.  Laten we komende weken in elk geval naar elkaar laten blijken dat we ons met elkaar verbonden voelen. Juist die verbindingen maken ons "dorpke uniek. Een dorp waar niet alleen goed wonen is maar bovenal goed laeven is.

Meer informatie over het Oosterlicht en de sponsoren die de lamp in Varsselder-Veldhunten mogelijk hebben gemaakt.

 

oosterlicht