Afgelopen woensdag was er de jaarvergadering  / dorpsavond georganiseerd door VDVV. Naast de standaardzaken vanuit VDVV werd er afscheid genomen van een 3-tal bestuursleden. N.a.v. de al eerder gedane oproep hebben zich ondertussen al enkele personen gemeld, die wel in de vorm van een snuffelstage willen meekijken over wat VDVV zo allemaal op de achtergrond voor Varsselder-Veldhunten betekend. Hebt u ook interesse, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Ambieert u geen bestuurtsfunctie maar wilt u wel projectmatig meedenken, dan horen wij ook graag van u.We hebben een diversiteit aan lopende projecten.

structuur VDVV
Het ledenaantal blijft rond de 200 huishoudens redelijk stabiel. Hoe meer leden, hoe meer draagvlak, des te groter de invloed die wij kunnen uitoefenen.

Nog geen lid meld je nu aan.

Goed nieuws was er ook te melden vanuit basisschool Pius X.

Op teldatum 1-10-2020 telt de school 67 leerlingen. Richting einde schooljaar ± 75. De komende jaren is er voldoende instroom en een relatief lage uitstroom. Een mooie tendens !!  Daarnaast werd er gemeld dat er binnenkort op initiatief van VDVV samen met de basisschool / VVN en politie een vekeersactie zal plaatsvinden, gericht op bewustwording van de snelheid in de Hoofdstraat en parkeergedrag in de schoolzone.

Vanuit het woonwensenonderzoek is de huidige status van de diverse locaties met diverse grondeigenaren  gesproken. Zij dienen uiterlijk 15 oktober een ( stedebouwkundig)  plan ingediend te hebben bij de gemeente. Vervolgens is de "werkgroep woonwensen " weer aan de beurt om te kijken hoe er matches gemaakt kunnen worden.

Afgesproken is met de gemeente dat dit woonwensenonderzoek elke 4 jaar zal plaatsvinden vanuit VDVV. De woningmarkt/ behoefte is immers een levend verhaal. Zijn er vragen over het woonwensenonderzoek,dan kunt u deze stellen aan Wim Klompenhouwer. Hij is de projectleider /aanspreekpunt voor wat betreft het lopende woonwensenonderzoek.

Vanuit Vereniging Kerkgebouw werd er gemeld dat men in de afrondende fase zit wat betreft overname van de begraafplaats, een mooie ontwikkeling.

Het grootste nieuws deze avond kwam vanuit bestuur Dorpshuus. Zij deelden mede dat de geplande verbouwing die tijdelijk was stilgezet, vanwege "corona", toch van start gaat. Met deze verbouwing wordt er gewerkt aan een stukje toekomstbestendigheid, maar ook toegangelijkheid van ons Dorpshuus.

Als gevolg van deze beslissing gaat ook het volgende project weer verder de ontwikkelfase in namelijk de fysieke verbinding tussen het Kerkgebouw en Dorpshuus en de herinrichting van de voorzijde van het kerkgebouw.Dit project is een samenwerking tussen Vereniging Kerkgebouw /Dorpshuus en VDVV.

Bovenstaande projecten kunnen alleen gerealiseerd worden als we met zijn allen nog een keer bereid zijn om de handen uit de mouwen te steken.Zonder onze vrijwilligers zijn we niets, U bent ons grootste kapitaal !!.

Vrijwilligers

Samen zorgen we ervoor dat het in Varsselder-Veldhunten niet alleen goed wonen is, maaar bovenal goed laeven is. Doe mee, denk mee, help mee !!

dorpsavond