2019 Was een jaar waarin we als Dorpsbelangen op vele fronten actief waren. Soms zichtbaar, maar merendeels achter de schermen, onzichtbaar.

Onze jaarvergadering was dit jaar erg laat in het jaar. De reden was dat we dit weer wilden combineren met een ‘informatieve dorpsavond’ om het laatste nieuws te kunnen delen. Dit was in dit geval de samenhang tussen aan- /verbouw van ‘t Dorpshuus en het creëren van een samenwerking en verbinding met de Vereniging Kerkgebouw. Toekenning van een provinciale subsidie was essentieel in dit geval. Gelukkig is deze gegund aan ’t Dorpshuus.                          

Tijdens de jaarvergadering is aangegeven dat Wim en Sandra na jaren van inzet te kennen gegeven hebben te stoppen als bestuurslid van VDVV. Daarnaast heeft Joris aangegeven zich volledig te willen focussen op zijn rol binnen het bestuur van ’t Dorpshuus. Dat betekent we als Dorpsbelangen dringend op zoek zijn naar nieuwe bestuursleden.                                                                                                                                  

Heb jij een brede en kritische blik, durf je over grenzen te kijken en buiten de kaders te denken, dan zijn we op zoek naar jou. De VDVV zoekt naar bestuursleden die verbindingen willen leggen; die leefbaarheid in het dorp vormgeven en staan voor de de belangen van ons dorp richting gemeente en provincie.

Het afgelopen jaar heeft ook laten zien dat het moeilijk blijft om de politiek te bereiken. Er wordt, ook door bestuurders van de gemeente en provincie, vooral over ons gesproken en niet met ons. Dat vinden we jammer omdat wij van mening zijn dat we samen, met ieder onze eigen kennis, kunde en ervaring, meer kunnen betekenen voor de leefbaarheid.

Voor het komend jaar hebben we nog een aantal uitdagingen liggen. Deze uitdagingen, in de vorm van projecten, zullen de toekomstbestendigheid van ons dorp mede bepalen. Deze projecten willen we graag door werkgroepen laten uitvoeren. De werkgroepen worden aangestuurd door de VDVV en één bestuurslid zal ook zitting nemen in de werkgroep. Daarnaast zijn we op zoek naar mensen die zitting willen nemen in deze werkgroepen:

  • Werkgroep ‘toekomstvisie’: Uitwerken toekomstvisie met een doorkijk 5 jaar vooruit. De in 2018 gehouden dorp brede enquête is hierbij een basis.
  • Werkgroep woonwensen: In kaart brengen woonwensen. Hierbij specifieke aandacht voor de doelgroepen “starters / senioren” koop /huur. Eerste bijeenkomst 29 januari. Nadere info volgt.
  • Deelname aan het project “Levend Landschap” Een initiatief met de partijen Stichting Landschapsbeheer Gelderland en de gemeente Oude -IJsselstreek. Eerste bijeenkomst 15 januari.  2e vervolg bijeenkomst staat gepland voor 5 februari. Nadere info volgt
  • Vrijwilligers voor ‘verbinding Dorpshuus-kerk’: Om de samenwerking tussen deze twee gebouwen te versterken, willen we een fysieke verbinding tot stand brengen. We zoeken hiervoor vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken.

Zoals je ziet zijn het veelal projecten met een duidelijk begin en eind. Deze projecten zijn alleen realiseerbaar met hulp van ons grootste kapitaal. Jij als vrijwilliger. Ook bij de aan- en verbouw van ’t Dorpshuus en herinrichting voorzijde Kerkgebouw is alle hulp welkom en hard nodig.

Samen blijven we bouwen aan een dorp waar het niet alleen (nu maar ook in de toekomst) goed wonen is, maar bovenal ook goed laeven is.

 Geef je op als bestuurslid van de VDVV of als vrijwilliger voor één van de werkgroepen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of spreek één van de bestuursleden aan.

Wil je je opgeven voor vrijwilligerswerk bij de aan- en verbouw van ’t Dorpshuus / herinrichting voorzijde Kerkgebouw, mail naar    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

vrijwilligertekst