Zoals al in een eerder nieuws bericht aangegeven zij wij naar de voorzieningenrechter gestapt om het plan van Oude IJsselstreek en de provincie Gelderland voor de Oude IJsselweg N817 aan te vechten. Wij waarschuwen de gemeente en provincie voor een verslechtering van de verkeersveiligheid. De papieren voor de aanvraag bij de rechter zijn al ingediend door ons.

De verkeersstroom over de Varsselderseweg neemt aanzienlijk toe. Daardoor zal dat meer overlast geven voor omwonenden. Dit gaat ook meer verkeersonveilige situaties met zich meebrengen. De weg wordt wel aangepast en enigszins verbreed, maar wordt daardoor niet veiliger voor het langzame en snelle verkeer op één weg. Daarnaast wordt de Hoofdstraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Wij zien ook geen correlatie tussen de afsluiting en de rotonde die wordt geplaatst op de provinciale weg en willen dat graag anders zien. Daarom hebben wij eerder in het proces al een zienswijze op het originele plan ingediend. (zie hier: pdfZienswijze VDVV N817 gemeente pdfZienswijze VDVV provincie N817)

Naar aanleiding van de ingediende zienswijze heeft de gemeentecbesloten een tweezijdig parkeerverbod aan de Varsselderseweg in te stellen. Het aanleggen van een fietstunnel- of brug, of überhaupt constructief te kijken naar alternatieven bleken een brug te ver. Dat is voor de ons de reden om de stap te zetten naar de voorzieningenrechter in de hoop de aanpassingen tegen te houden. Wij proberen nu een sterkere stap te maken richting de rechter, waarbij een derde of onafhankelijke partij gaat kijken naar onze zienswijzen.

Wij zijn ervan overtuigd dat veilige oplossingen bespreekbaar moeten kunnen zijn en hopen dan ook dat de rechter ons gelijk geeft. Wij willen wel nogmaals benadrukken dat wij voorstander zijn van de rotonde ter hoogte van 't Goor, maar tegen de daaraan gekoppelde maatregelen. (Afsluiting Hoofdstraat voor gemotoriseerd verkeer en Varsselderseweg als nieuwe ontsluiting) Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Hieronder vindt u het item dat Regio 8 over dit thema gemaakt heeft.

Delen