Zoals de VDVV al een aantal keer heeft gecommuniceerd via diverse media, hebben wij bezwaar ingediend tegen het concept verkeersbesluit met daarin de voorgenomen maatregelen aan de N817/Oude IJsselweg en de afsluiting van de Hoofdstraat op de N817 (voor gemotoriseerd verkeer.)
Naar aanleiding van de uitgebreide zienswijze die de VDVV heeft ingediend, zijn we vlak voor de zomervakantie uitgenodigd door de gemeente om hierover in gesprek te gaan. Tijdens dit gesprek werd ons al snel duidelijk dat zowel de gemeente als provincie geen gehoor willen geven aan onze bezwaren . Alleen een dubbel parkeerverbod op de Varsselderseweg (dat zelfs door tegenstrijdige regelgeving moeilijk te handhaven is!) werd als “oplossing” voor onze zienswijze aangedragen.

Tijdens dit gesprek hebben wij ook de petitie, die wij gestart hadden, overhandigd met 237 handtekeningen. Dit wordt zelfs in de reactie op de zienswijze benoemd, maar klaarblijkelijk hebben provincie en gemeente hier geen boodschap aan. Zelf op ons voorstel om ondersteuning aan te bieden bij het aanvragen van financiering van alternatieven wordt niet ingegaan! (er is o.a. provinciaal budget beschikbaar voor het veiliger maken van doorgaande fietsverbindingen)

In de lange tijd dat wij met de gemeente hierover hebben gesproken is er veel gepraat, maar heeft op geen enkel moment geleid tot de door ons gewenste gesprekken over een alternatief. Een echt alternatief is er dus nooit besproken!

De VDVV heeft op basis van de reacties op de inwonersavond, maar ook mondelinge en schriftelijke reacties van de inwoners besloten om verder te gaan met de mogelijkheden om alternatieven af te dwingen. Wij zijn bereid om tot de voorzieningenrechter te Arnhem te gaan om te kijken naar echte verkeersveilige alternatieven die ook toekomstbestendig zijn. (Wij worden hierbij ook ondersteund door Essentius waartoe onze school Pius X behoord.)

We zijn van mening dat de provincie en gemeente ondoordacht en al zeker niet toekomstgericht denken en handelen en onvoldoende de stem van de bewoners horen. We zijn ervan overtuigd dat we als Varsselder-Veldhunten goed gefundeerde bezwaren en aandachtspunten hebben en hopen dat instanties die nu op ons pad komen, hiervoor wel open staan.

We horen uiteraard graag van u als inwoner. U kunt ons bereiken op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of de laatste dinsdagavond van elke maand tijdens onze vergadering in ’t Dorpshuus.

Onderstaand vindt u onze zienswijze en de recent vrijgegeven schriftelijke reactie van de gemeente en provincie hierop.
Het verkeersbesluit is hiermee definitief, maar we zullen dit nu dus aanvechten voor de rechtbank.

pdfZienswijze VDVV N817 gemeente
pdfZienswijze VDVV provincie N817
pdfReactie gemeente en provincie op zienswijze