In opdracht van de gemeente Oude IJsselstreek worden er binnenkort werkzaamheden aan de Berghseweg te Varsselder uitgevoerd. Het betreft dan het wegvak gelegen tussen de aansluitingen met de Hoofdstraat en de Vicarisweg.

 

Aanleiding van de werkzaamheden is de slechte staat van de bestaande verhardingen. De bestaande verharding wordt vervangen door een nieuwe elementenverharding. Tevens worden er een rabatstrook en nieuwe groenvakken aangelegd. Daarnaast vinden er ook werkzaamheden plaats aan kabels en leidingen, op zowel gemeentelijk- als particulier terrein.

 

De werkzaamheden aan de weg zullen worden uitgevoerd door Liemers Wegenbouw uit Duiven. Voorafgaand aan deze activiteiten vinden er werkzaamheden plaats aan kabels en leidingen (waterleiding). Deze werkzaamheden worden in opdracht van de netbeheerder Vitens uitgevoerd door A. HAK. Deze werkzaamheden vinden deels op gemeente-, maar ook op particulier terrein plaats. Met betrekking tot werkzaamheden op particulier terrein worden de betreffende aanwonenden door Vitens zelf nog nader geïnformeerd.

 

De werkzaamheden zullen starten in week 35 (26 – 30 augustus 2019) en zullen medio november 2019 gereed zijn (onder voorbehoud van onvoorziene zaken en weersomstandigheden). Daarbij blijven aanliggende woningen/percelen in ieder geval te voet altijd bereikbaar.

 

In het kader van bereikbaarheid wordt het werk in 3 fasen opgedeeld, namelijk:

Fase 1: aansluiting Hoofdstraat – aansluiting Leemlandseweg;

Fase 2: aansluiting Leemlandseweg – Pastoor Reulinkstraat;

Fase 3: aansluiting Pastoor Reulinkstraat – aansluiting Vicarisweg.

 

Uiteraard gaan de werkzaamheden voor verkeershinder en enige overlast zorgen. Dit is helaas niet te voorkomen en wij vragen hiervoor uw begrip. Uiteraard zullen alle partijen hun best doen deze te beperken daar waar mogelijk.

Mocht u vragen hebben over de uit te voeren werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met Dennis Schilderinck (projectleider) en Frank ten Brinke (toezichthouder), beiden te bereiken via telefoonnummer (0315) 292 292 of via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Berghseweg