Zoals u misschien al wel in de lokale krant heeft gelezen is de VDVV al een tijdje bezig om een digitale samenwerking te starten met Megchelen en Gaanderen.

Wij kennen al jaren één website waarop alles over ons dorp te vinden is, ook wel het 'digitale Dorpshuis' genoemd. Nagenoeg alle verenigingen en stichtingen uit ons dorp zijn hierop te vinden. Dit concept heeft andere dorpen nieuwsgierig gemaakt. De VDVV wil graag hun opgebouwde kennis en kunde delen. Gaanderen en Megchelen hebben besloten om een soortgelijk project te starten met de ondersteuning vanuit de Vereniging Dorpsbelangen."

Een van de voordelen van de samenwerking is het drukken van de kosten voor de websites. Er wordt gezamenlijk gebruik gemaakt van hosten en onderdelen die de websites geavanceerder maken. Hiermee wordt de kostenstructuur voor alle deelnemers zo laag mogelijk gehouden en kunnen de aangeschafte extra functies van de websites met elkaar gedeeld worden. De eerste website die nu live gegaan is, is die in Megchelen. Daar onthulde het Comité Leefbaarheid Megchelen de dorpswebsite van Megchelen met nu al 14 verenigingen/stichtingen die hieraan meedoen! Een aantal wat hopelijk alleen nog maar verder groeit. Benieuwd hoe het er in Megchelen uit ziet? Kijk op www.allesovermegchelen.nl
Door gebruik te maken van de structuur en de basis die er staat vanuit Varsselder-Veldhunten heeft de website van Megchelen en de in aanbouw zijnde website van Gaanderen al een vliegende start.

Ondertekening digitale samenwerkingTijdens de jaarvergadering van het CLM is er ook tussen Vereniging Dorpsbelangen Varsselder - Veldhunten, Dorpsraad Gaanderen en Comité Leefbaarheid Megchelen een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor deze digitale samenwerking.

Er zijn nog meer dorpen uit onze regio die interesse getoond hebben, dus mogelijk sluiten er op de lange termijn nog meer partijen aan.
We vinden het als VDVV belangrijk om samen te werken met andere kernen om ons heen en vinden dit hiervan een mooi voorbeeld.

Delen