Het enthousiasme van ons allen heeft de initiatiefnemers al overtuigd, desondanks dat het financieel nog niet helemaal rond is, de lamp al bij ons te plaatsen!
Degenen die goed hebben opgelet hebben dit al gezien, want afgelopen 2 avonden hebben we al wat getest.

Zoals al aangegeven zijn we er nog niet helemaal, maar ook nog in gesprek met 2 potentiele sponsoren. Echter zijn we al wel over de helft van het benodigde bedrag. Kent u of bent u een potentiele sponsor dan horen we dit graag. Een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is voldoende.

Vanaf aankomende zaterdag zal de lamp in werking te zien zijn.
We willen als VDVV dit moment feestelijk maken door vanaf 16:30 uur bij ’t Dorpshuus met een drankje erbij het licht te verwelkomen.
Om 17:00 uur is het dan zover en zal het Oosterlicht voor het eerst vanuit Varsselder-Veldhunten schijnen.

We willen iedereen van harte uitnodigen om hierbij aanwezig te zijn.

Het idee van “Oosterlicht” is om diverse kernen grenzeloos te verbinden. Juist dit verbinden is iets wat wij als VDVV steeds aan het doen zijn. Een voorbeeld hiervan is de verbinding tussen ’t Dorpshuus en het Kerkgebouw. Maar ook het “Activiteitenplatform” is zo’n verbinding tussen verenigingen. Door verbindingen te leggen willen we samen werken aan samenwerking. Het betekent durven delen om vervolgens te kunnen vermenigvuldigen. Het gevaar is dat de jeugd die nu op de basisschool zit, deze verbindingen niet meer ziet of ervaart en er dus niet naar zal streven. Juist deze verbindingen maken dat het in ons dorp niet alleen goed wonen is maar ook goed leven is. Om het belang van die verbindingen over te dragen aan onze jeugd willen we jaarlijks voordat het ´Oosterlicht´ aangaat met de groepen 6,7 en 8 van de basisschool stilstaan bij het in verbinding staan met elkaar. De saamhorigheid die daardoor ontstaat, maar ook de noodzaak ervan, zowel fysiek als digitaal, vinden wij waardevol om over te dragen.
Ook willen we via “het Oosterlicht” uitstralen dat we een open dorpsgemeenschap zijn die over haar eigen grenzen kijkt en verbindingen aangaat met andere kernen.