Afgelopen woensdagavond vond voor het eerst op initiatief van Vereniging Dorpsbelangen een dorpsbijeenkomst plaats.Dit in plaats van onze jaarlijkse ledenvergadering. Het idee achter deze opzet was dat je als bewoner door de diverse partijen op een avond bijgepraat wordt.  De aanwezigen gaven aan deze opzet te waarderen.  We zullen dus ook in 2019 als VDVV voor een dergelijke opzet kiezen.

Gezien de diversiteit en actualiteit  hadden we nog wel meer bezoekers verwacht. Wilt u op een efficiente manier op de hoogte blijven dan raden wij u deze avond voor volgend jaar al aan.

Vereniging Dorpsbelangen opende de avond en verwelkomde de aanwezige wijkagente, Esther Weening. De bereikbaarheid van onze wijkagent vindt u hier. Het jaarverslag werd beeldend doorgenomen met dank aan Nico Marcus. Uit deze beeldreportage bleek maar weer eens te meer de hoeveelheid aan activiteiten gedurende het jaar. Hulde aan alle vrijwilligers / bezoekers die deze acttiviteiten tot een succes maken. Een dorp met volop "reuring".

Daarna gaf Stichting 't Dorpshuus een kijkje in haar keuken. Het blijkt dat 't Dorpshuus dankzij alle vrijwillige inzet het goed doet. De nominatie voor "Dorpshuis van het jaar" is hierbij een mooie beloning.

Ook vereniging Kerkgebouw heeft de aanwezigen bijgepraat over waar zij achter de schermen mee bezig zijn.

De basisschool Pius X gaf inzicht in wat er allemaal speelt en hoe het bv. met de leerlingaantallen gaat. Deze aantallen blijken boven alle prognoses te liggen.  Een succes voor de gehele gemeenschap.

Tot slot gaf de projectleider van de gemeente inzicht hoe de planning voor de herinrichting van de Hoofdstraat eruit gaat zien.

Wilt u de presentatie sheets van de avond nog eens bekijken 20180509-Jaarvergadering-2018-website.pdf

 

IMG 20180906 WA0004

 

 

 

Delen