VAVV, Vrouwen actief Varsselder Veldhunten heeft het afgelopen jaar al diverse activiteiten gehad. Nog even in het kort een terugblik wat we tot nu toe gedaan hebben.

23 Januari was de aftrap; de jaarvergadering met na het serieuze gedeelte een gezellige Bingo met met mooie prijzen.

20 Februari een creatieve avond. Met de fiets gingen we naar "de Meesterbloem" waar Wieneke van Hasselt ons gastvrij ontving en we een body-butter hebben gemaakt en iedereen een eigen geurtje mocht creeëren. Nadien werd de avond afgesloten met een gezellig samenzijn in het Dorphuus.

20 Maart Rijexamen:  te gast was rij instructeurJan ten Brinke. Hij vertelde ons over nieuwe verkeersregels en na een stuk theorie, werd aan de hand van plaatselijke sitiaties en foto's het één en ander toegelicht. Aan het eind was er een theoretisch examen waarvooor (bijna) niemand slaagde.

thumbnail 20190320 213156  thumbnail 20190320 221957

17 April stond in het teken van de honingbij. Ineke Klompenhouwer vertelde over het fasinerende leven van een bijenvolk en het nut en noodzaak van de bij voor ons als mens. We stonden versteld hoe slim en hard werkend de bijen zijn. Natuurlijk werden er diverse honing soorten geproefd en gekeurd.

IMG 20191113 WA0003  IMG 20191113 WA0006  IMG 20191113 WA0001

25 Mei was het tijd voor het jaarlijkse uitstapje. Dit jaar was er een fietstocht georganiseerd, die na een pauze bij van Hal in Voorst eindigde bij het Dorpshuus waar we genoten van een chinees buffet en een heelijk drankje.

18 September hadden we vrijwilligers van Vluchtelingenwerk Oude IJsselstreek te gast. Zij vertelden hoe ze in onze gemeente statushouders helpen en wegwijs maken zodat ze hun leven hier weer op kunnen pakken. Ook vertelde een statushoudster en haar dochter hun eigen verhaal. Dit was zeer indrukwekkend!

16 Oktober: de verrassingsavond: De ontmoetingsruimte was omgetoverd tot bioscoop.Iedereen werd in het donker naar hun plek geleid. We genoten van een leuke film en natuurlijk was er ook popcorn.

film