Toneelvereniging ‘Kom es Kieken’ uit Varsselder – Veldhunten viert op 16 en 17 april het 15-jarig jubileum met de comedy In de boot genomen, een hilarisch toneelstuk waarin alles kan en niets is wat het lijkt. Succesvol zakenman Douwe-Jan Versteeg denkt een rustig weekendje te gaan varen op zijn jacht met zijn vrouw Roos, zus Annemarie en de nieuwe bootsjongen Leroy. Hij wordt onaangenaam verrast door het plotselinge bezoek van zijn chaotische hoofd van de boekhouding Henriëtte Meulenberg en haar onzekere assistent Tjeerd. De twee moeten hem dringend spreken over de zaak. Vanaf dat moment raakt het leven van Douwe-Jan in een stroomversnelling en valt hij van het ene probleem in het andere. 

Komeskieken indebootgenomen

Ter gelegenheid van het jubileum pakt de toneelvereniging uit met een indrukwekkend decor: het jacht van Douwe-Jan Versteeg zal op ware grootte in de sporthal verrijzen. Een enorme uitdaging dus voor de decorbouwers en de technici die samen de illusie van een varend schip moeten creëren. Maar dit is niet de enige uitdaging voor de vereniging. De spelers repeteren nu hard om in het juiste tempo te acteren zodat de hilarische situaties nog grappiger worden.

Ondanks de hectiek van het repeteren en de uitdagende decorbouw is het bestuur van Kom Es Kieken nu ook al bezig met het volgende seizoen. Na een paar jaar comedy's gespeeld te hebben wil het bestuur op zoek naar een andere uitdaging. Momenteel is de leescommissie bezig om te kijken naar toneelstukken in andere genres. Wat het gaat worden is nog onbekend. De spelers van Kom Es Kieken repeteren elke maandagavond onder leiding van regisseuse Ingeborg van Dijk in de toneelkelder van 't Dorpshuus.

 

Ook lid worden?

Nieuwe spelers zijn altijd welkom, dus mocht je een keer een kijkje willen nemen achter de schermen, bezoek ons dan tijdens de repetitie (tussen 19:30 uur en 22:00 uur). Laat je ook ‘in de boot nemen’ en kom es kieken!

 

Informatie Voorstellingen:

De voorstellingen zijn op zaterdag 16 april om 19.30 uur en op zondag 17 april om 14.00 uur en 19.30 uur. Kaartverkoop huis aan huis start in Varsselder-Veldhunten op dinsdag 8 maart tussen 18-21 uur. Daarna zijn de kaarten verkrijgbaar bij ’t Dorpshuus of te bestellen bij Ino Zweers, telefonisch via 0315-686418 (tussen 19 en 20 uur) of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..