Toneelvereniging “KOM ES KIEKEN” kwam eindelijk weer in actie met

DE RODDELTANTE… wat ging ze te keer! 

Het was weer genieten in het tot een gezellig theater omgebouwd Dorpshuus. De toneelvereniging kon eindelijk, na 3 jaar onderbreking door corona, weer eens in actie komen. Ruim 400 bezoekers genoten in drie voorstellingen van het prachtige, humoristische stuk “De Roddeltante”, welke met veel passie, plezier en inzet werd gebracht. Roddeltante Riek had haar oren goed de kost gegeven tijdens de coronaperiode, want roddels waren er in overvloed. 

Het verhaal speelde zich af op de overloop van een groot huurhuis. Het prachtig ontworpen en gebouwde decor gaf de klassieke sfeer uit vroegere tijden perfect weer. De derde etage ging gebukt onder de spionage praktijken, roddelterreur en listige gesprekjes van roddeltante Riek Schuurman, fantastisch gespeeld door Monique Hartjes. Als geen ander wist ze de mensen om zich heen te binden maar ook tegen elkaar op te zetten. 
Toen daar dan ook nog 'n hoop misverstanden bijkwamen, omdat mevrouw Moors een gedeelte van haar woonruimte stiekem aan Juffrouw Maartje, een intelligent, charmant en knap deerntje had onderverhuurd, ontstonden er op de overloop nogal heftige toestanden.

Ook meneer Blokker, een gepensioneerde belastingambtenaar, die er net 3 weken woonde, had op dezelfde clandestiene wijze z'n neef Adrie onderdak verschaft!

Zelfs de, zichzelf overschattende, huisbaas/slager en rokkenjager Berend Westerhof (weer een perfect passende rol voor Ino Zweers) wist hier niet goed raad mee. Een feestavond van de konijnenfokvereniging “De Rammelaar”, van voorzitter Govert Blokker, waar alle bewoners op een listige manier bij elkaar werden gebracht leek eerst tot een betere sfeer te leiden, maar schone schijn bedriegt… dat bleek ook nu weer!

Uiteindelijk, toen iedereen weer een beetje nuchter was, kwam het na veel gekrakeel en gekibbel over en weer, toch nog goed. “Eind goed, al goed!” zullen we maar zeggen. Een mooier slot kon het stuk niet hebben. 

Een daverend applaus en een dikke pluim voor de regisseur, de spelers, decorbouwers en vrijwilligers die opnieuw samen een kwalitatief hoogstaande uitvoering ten tonele hebben gebracht, iets waar de vereniging al jaren garant voor staat. In de gezellig ingerichte foyer, met een doorlopende diaserie van historische voorstellingen, werd er, onder het genot van een glaasje bier of ander fris nog een hele poos gezellig nagepraat met de acteurs.

Er zal nog lang over worden nageroddels in Varsselder/Veldhunten en omstreken......

 

ROLVERDELING:

Meta Moors                          : Eliza Wilkens

Juffrouw Maartje                  : Evi Markhorst-te Boekhorst

Riek Schuurman                   : Monique Hartjes

Melkboer                              : Bennie Mulder

Govert Blokker                      : Ferenc Schepers

Adrie Blokker                        : Bob Zweers

Meneer Duinveld                   : Jordi Frazer

Berend Westerhof                 : Ino Zweers

 

Presentatie                           : Bennie Mulder 

Regie                                    : Richard Klompenhouwer

Souffleuse                             : Ellie Masselink

 

Kap en Grime                        : Richard Klompenhouwer, Inge Wienholst  Nienke Schepers

Decorbouw                            : Henk Masselink, Jordi Frazer, Rick Schut, Leo Ditters, 

                                                 Fred Maatman, Ferenc Schepers,  Theo Hendriksen

Licht en Geluid/Podiumbouw/Horeca: Vrijwilligers ‘t Dorpshuus

Hand-en spandiensten           : Vrijwilligers “Kom es Kieken”

Loterij:                                     : Petra Reulink, Ino Zweers

Public Relations                      : Frans Schepers