Het was afgelopen vrijdag een spannende dag voor Stichting Gemeenschapshuis Varsselder Veldhunten. Tijdens de landelijke selectiedag van de Appeltjes van Oranje 2016 in Fort Voordorp nabij Utrecht presenteerden de veertig initiatieven zich aan elkaar en aan een deskundige jury van het Oranje Fonds.

't Dorpshuus was uit 160 aanmeldingen geselecteerd om deel te nemen aan de tweede ronde. Tijdens deze tweede ronde, die bestond uit een stemweek die begin december is gehouden en de landelijke selectiedag, zijn uiteindelijk 9 initiatieven genomineerd voor de finaledag in mei waarop Koningin Maxima de Appeltjes van Oranje uitreikt.
Kulturhus de Wanne uit Beltrum had in de regio Oost de meeste stemmen vergaard. 't Dorpshuus stond qua stemmen op de 3e plek, dit bleek niet genoeg om door te gaan. De jury koos uiteindelijk voor2 andere initiatieven in regio Oost  nl."Buurthuis 't Huukse"in Arnhem en het Dorpshuis in Nieuwer Ter Aa.

 Maar de Varsselderse/Huntense delegatie hoefde niet met lege handen naar huis. Het Oranje Fonds verraste de afgevaardigden met een cheque van 2.500 euro. Oranje Fonds bedankt !!

Alle mensen die gestemd hebben bedankt, maar vooral ook alle vrijwilligers bedankt. Aan jullie heeft 't Dorpshuus de nominatie te danken.

 

appeltjecheque                                Oranje Fonds logo vsi

 

Delen