De komende week is de stemweek van de presitigeuze prijs, "Appeltjes van Oranje". Deze prijs wordt uitgereikt door het Oranje Fonds. Het Appeltje van Oranje is de jaarlijkse prijs voor initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de maatschappij. De initiatieven zijn uniek, creatief en succesvol en al minstens twee jaar operationeel.

De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix en € 15.000,=. In mei 2016 reikt Koningin Máxima, beschermvrouwe van het Oranje Fonds, de Appeltjes van Oranje uit. Drie winnaars ontvangen dan elk een Appeltje van Oranje en het bijbehorende geldbedrag.

                                                                                                                                                                                                     

 Vanaf maandag 7 december om 9:00 uur gaat de stemwebsite live, op zondag 13 december om 24.00 uur sluit de stemsite. Bezoekers van de site vullen een aantal gegevens in, alleen een e-mail, de postcode en het huisnummer zijn verplicht. Op basis van de postcode huisnummer combinatie krijgen zij de initiatieven te zien in hun regio. 

www.oranjefonds.nl/appeltjes

Samen zelf doen! De handen uit de mouwen steken en meedoen, het is hard nodig. Door krimp op het platteland verdwijnen voorzieningen en door bezuinigingen op het gebied van zorg en welzijn moeten mensen in toenemende mate zelf ontmoetingsruimtes in stand houden of informele (zorg)initiatieven opzetten. Graag zet het Oranje Fonds deze initiatieven dit jaar extra in de schijnwerpers. We bekronen het zelfbeheer en de inzet voor elkaar.

Samenwerken, zelf doen. is ons op het lijf geschreven. 't Dorpshuus, zijn wij met zijn allen, de bezoekers vanuit het dorp, maar ook van daarbuiten, zoals onlangs nog het Ettens Mannenkoor of zoals de vele schutters die we op bezoek hebben gehad.  Het rijke verenigingsleven en de vele vrijwilligers die er zijn, maken dat't Dorpshuus en de ruimte eromheen bol staat van activiteiten voor jong en oud.

Met jouw hulp lukt het ons om Appeltje van Oranje te worden. Deel ons intiatief via Facebook, Twitter, of via je emailaccount. Elke stem telt !!

Hoe gaat het stemmen in z’n werk?

Iedereen kan, uitsluitend online, een stem uitbrengen. Dat kan alleen in de regio waar de persoon woonachtig is.Dit is zo gedaan om te voorkomen dat organisaties die ook landelijk actief zijn, ook landelijk stemmen vergaren. Dat zou zuiver lokale initiatieven benadelen. Bij het stemmen dient u dus uw postcode in te geven, op basis daarvan krijgt u de genomineerde initiatieven te zien.

Wat betekenen de stemmen voor onze nominatie?

Het totaal aantal stemmen dat is uitgebracht per regio wordt bekeken. Het initiatief in een regio met de meeste stemmen, krijgt 10 punten en met de minste stemmen 1. Ook tijdens de landelijke selectiedag op vrijdag 15 januari worden er per regio 10, 9, 8 tot 1 punt(en) verdeeld. De 2 punten worden opgeteld en door twee gedeeld. De 4 initiatieven met het hoogste gemiddelde, worden in het juryberaad besproken. Hieruit worden de twee nominaties per regio bepaald. De uitslag van de Stemweek wordt pas op de landelijke selectiedag bekend gemaakt.

socialemedia

 

 

 

Delen