Helaas is er dit jaar geen kermis, maar vanuit ’t Dorpshuus hebben we wel een alternatief weten te realiseren. Op 16 oktober is er ’s avonds in Varsselder-Veldhunten een Oktoberfest. Op zondag 17 oktober volgt een familiemiddag Spätshoppen mit Kinderspielplatz. Volgens de Beierse traditie vieren we dit weekend de saamhorigheid en het leven. Iets wat in de laatste anderhalf jaar door de vele coronaregels helaas niet mogelijk was. Uiteraard houden we ons bij dit weekend aan de geldende regels en is entree alleen mogelijk met een coronatoegangsbewijs.

Zaterdagmiddag gaan de deuren om 17:00 uur open. Iedereen die dat wil kan dan een Bratwurst met patat kopen bij de snackkar. Dit kan onder het genot van een drankje worden opgegeten in ’t Dorpshuus.
Vanaf 19:00 uur wordt de avond muzikaal afgetrapt door Cabrio! De avond eindigt om 00:00 uur volgens de geldende regels. Deze avond is de entreeprijs € 7,50 per persoon. Alhoewel kaartverkoop (alleen met pin) aan de deur mogelijk is, vragen we iedereen om het liefst kaarten van tevoren via de website te kopen, omdat dit de doorstroming tijdens de entree bevordert.

Op zondag beginnen we met het Spätshoppen om 12:00 uur. De middag wordt muzikaal gestart om 13:00 uur door Freeline. Naast het podium in de sportzaal staan verschillende activiteiten voor de kleine en grote kinderen. Daarnaast kunnen alle kinderen gratis een suikerspin krijgen op deze ‘Kinderspielplatz’. Toegang deze middag is gratis.

Om het kindervermaak te kunnen bekostigen is de consumptieprijs dit weekend € 2,20. Alleen oranje munten kunnen worden gebruikt en gekocht bij de muntenbar. Ook hier geldt weer: alleen pinnen.

Wie graag in Beierse klederdracht wil komen is uiteraard van harte welkom, maar dat is geen vereiste.

Bij binnenkomst aan de hoofdingang van het Dorpshuus zal iedereen gecontroleerd worden op een coronatoegangsbewijs. Om het in en uitgaan van het gebouw qua controle makkelijker te maken zal iedereen na de controle een armbandje krijgen en moeten deze dan tonen bij de ingang.

oktoberfest varsselder-veldhunten