Het zal u vast niet ontgaan zijn dat vanaf vandaag het coronatoegangsbewijs (CTB) geldt op vele plekken in Nederland. Ook in 't Dorpshuus zullen we deze voor een deel van de activiteiten in moeten voeren. Het betreft hier activiteiten waarbij gebruik wordt gemaakt van de horecafunctie binnen 't Dorpshuus.

Concreet houdt dit het volgende in:
Bij activiteiten die in de Huuskamer plaatsvinden en waarbij gebruik wordt gemaakt van de horecafunctie is een controle van het coronatoegangsbewijs (voor personen van 13 jaar of ouder) van toepassing. Dus komt u van een verenigingsactiviteit of als bezoeker om een 'drankje te doen' dan moet u een coronatoegangsbewijs kunnen tonen.
Alle evenementen die plaatsvinden in 't Dorpshuus vallen ook de de regelgeving van het CTB.

Alle activiteiten binnen 't Dorpshuus waarbij geen gebruik wordt gemaakt van de horeca functie (Huuskamer) kunnen zonder CTB controle plaatsvinden. Dus b.v. repetities van de fanfare en tamboers, vergaderingen van verenigingen, de sport beoefening in de sportzaal, enz.

Omdat wij als Dorpshuus volledig draaien met vrijwilligers levert dit een extra belasting voor hen op.
Wij willen u daarom als bezoeker van 't Dorpshuus vragen om ondersteuning en om bij binnenkomst in de Huuskamer actief uw CTB inclusief een ID kaart te tonen aan de barvrijwilliger.

Er is één uitzondering op de regel: bij activiteiten voor kwetsbare groepen waarbij ook horeca wordt gebruikt is het coronatoegangsbewijs niet nodig. Hiermee wordt b.v. de Soos of MBVO bedoeld.

Met de introductie van het CTB en de aanpasing van de regelgeving vervalt het coronaprotocol in 't Dorpshuus en hoeft er geen 1,5 meter afstand meer tot elkaar te worden gehouden.