Door de laatste wijzigingen in het coronabeleid van de overheid, is het vanaf 1 juni weer mogelijk om open te gaan als Dorpshuus 😄. In juni is dit alleen mogelijk voor maximaal 30 personen mits er een duidelijk protocol is en met inachtneming van anderhalve meter afstand tot elkaar.

We hebben ondertussen de inrichting in de ontmoetingsruimte aangepast, zodat er 30 zitplaatsen zijn op 1,5 meter afstand van elkaar. In de ontmoetingsruimte maken we gebruik van éénrichtingsverkeer, de ingang is de deur naast de kachel en de uitgang is de deur tegenover het mindervalidetoilet (zie onderstaande tekening). Alleen dit toilet zal in gebruik zijn voor bezoekers van de ontmoetingsruimte en na het toiletbezoek wordt gevraagd om buitenom weer naar binnen te gaan. Ook wordt de ontmoetingsruimte voorzien van looplijnen en bestickering en zal er desinfecterende handgel bij de ingang staan. 

Ook het terras is ingericht op 1,5 meter. Hoewel hiervoor niet gereserveerd hoeft te worden, geldt wel dat als alle zitplaatsen bezet zijn het terras niet verder gebruikt kan worden.

Wij werken vanaf nu voor de ruimtes binnen alleen nog op reservering. Bij gebruik van ’t Dorpshuus moet er gereserveerd worden en het aantal personen worden doorgegeven. De reserveringen werkt op principe van binnenkomst. Reserveert u later en is het aantal personen bereikt, kan de reservering niet worden aangenomen. Reserveren kan vanaf nu alleen nog maar door gebruik te maken van het reserveringsformulier op de dorpswebsite. Dit is nodig voor onze administratie (bezoekersaantallen).

Om de extra kosten die wij maken voor de aanpassingen aan de ruimtes, extra schoonmaak, e.d. te kunnen dekken hebben we als bestuur besloten om sowieso zolang de coronamaatregelen gelden de consumptieprijs te verhogen naar € 2,-. Daarnaast wordt het Dorphuusje ook tijdelijk niet meer aangeboden. Wij hopen hiervoor op uw begrip.

Het slagen van deze opening is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van ons allemaal. Wij gaan ervanuit dat iedereen zich houdt aan de maatregelen. Wij zullen vast nog tegen dingen aanlopen zodra wij werkelijk open zijn. Geef u dit aub aan, zodat we hier een oplossing voor kunnen vinden.

Mocht u meer informatie willen hebben of ons coronaprotocol in willen zien kijk dan op de pagina met Corona maatregelen

We hopen u weer te mogen begroeten vanaf 1 juni!


Looproute Dorpshuus corona