Gisteren werden er bijna de gehele dag opnames gemaakt in 't Dorpshuus door Omroep Gelderland. De focus werd door hen gelegd op Anschoev'n, omdat samen eten dit jaar centraal staat binnen de afleveringen. Allereerst werd er door Wiel Geelen samen met de leerlingen uit groep 7 van Pius X boerenkool uit de Groene Belevingsruimte gehaald. Deze werd vervolgens naar het team van Anschoev'n gebracht. Daar werd de boerenkool gestript door Els Versleyen samen met Angelique Krüger van Omroep Gelderland die de hele dag bij alle activiteiten aanwezig was. Na de voorbereidingen voor het eten ging de TV ploeg samen met Angelique het dorp in om mensen te kunnen interviewen. Na terugkomst werden er tijdens het dekken van de tafel eten nog verschillende mensen geinterviewd.
Gedurende de hele dag werden er beelden en soms ook interviews gemaakt van de verenigingen die aanwezig waren in 't Dorpshuus.
Vanuit huis werd Rob van der Meer gevolgd waarna er bij 't Dorpshuus geoefend werd door de vendeliers.
Na al deze opnames werd iets later dan gepland, om kort voor 22:00 uur de uitslag bekend gemaakt van de beoordelingen door de andere genomineerden. Hiervoor werd ook een kort filmpje getoond met feedback van de andere genomineerden.
Op 1 december is onze aflevering op Omroep Gelderland te zien en wordt in Arnhem de beoordeling door de jury en de publieksstemmen bekend gemaakt en daarmee de winnaar.
Onze dorpsfotograaf, Nico Marcus, heeft weer mooie foto's gemaakt van nagenoeg de hele dag:

Delen