Door de laatste wijzigingen in het coronabeleid van de overheid, is het vanaf 1 juni weer mogelijk om open te gaan als Dorpshuus. In juni is dit alleen mogelijk voor maximaal 30 personen mits er een duidelijk protocol is en met inachtneming van anderhalve meter afstand tot elkaar.

De inrichting in de ontmoetingsruimte is aangepast, zodat er 30 zitplaatsen zijn op 1,5 meter afstand van elkaar. In de ontmoetingsruimte maken we gebruik van éénrichtingsverkeer, de ingang is de deur naast de kachel en de uitgang is de deur tegenover het mindervalidetoilet (zie onderstaande tekening). Alleen dit toilet zal in gebruik zijn voor bezoekers van de ontmoetingsruimte en na het toiletbezoek wordt gevraagd om buitenom weer naar binnen te gaan. Ook wordt de ontmoetingsruimte voorzien van looplijnen en bestickering en zal er desinfecterende handgel bij de ingang staan. Andere ruimtes kunnen ook weer worden gereserveerd, maar gaan van de (personen)capaciteit in de gemeenschapsruimte af.

Ook het terras is ingericht op 1,5 meter. Hoewel hiervoor niet gereserveerd hoeft te worden, geldt wel dat als alle zitplaatsen bezet zijn het terras niet verder gebruikt kan worden. We willen alle bezoekers van het terras verzoeken om vanuit een aanwezige groep één persoon de drankjes te laten halen bij de bar. Dit voorkomt dat er teveel mensen binnen komen.

Wij werken vanaf nu voor de ruimtes binnen alleen nog op reservering. Bij gebruik van ’t Dorpshuus moet er gereserveerd worden en het aantal personen worden doorgegeven. De reservering werkt op principe van binnenkomst. Reserveert u later en is het aantal personen bereikt, kan de reservering niet worden aangenomen. Reserveren kan vanaf nu alleen nog maar door gebruik te maken van het reserveringsformulier op de dorpswebsite.  Dit is nodig voor onze administratie (bezoekersaantallen).

In de tijd dat de coronamaatregelen gelden (anderhalvemetersamenleving) is het pdfhuishoudelijke reglement en een pdfspeciaal coronaprotocol van toepassing.

Hieronder vindt u een video waarin we de nieuwe regels uitleggenLooproute Dorpshuus corona