Back to Top

Mogelijkheden

Geloofsgemeenschap H.H. Martelaren van Gorcum Varsselder - Veldhunten

Beste (oud-)inwoners van Varsselder - Veldhunten,

De kerk van H.H. Martelaren van Gorcum is in oktober 2017 aan de eredienst onttrokken en het kerkgebouw is overgegaan in handen van de Vereniging Kerkgebouw Varsselder - Veldhunten (VKVV).

Dit was best wennen voor iedereen, maar het belangrijkste is, dat de geloofsgemeenschap in Varsselder - Veldhunten niet is opgehouden te bestaan. Integendeel, onze geloofsgemeenschap is “gewoon” doorgegaan.

Een nieuwe situatie brengt vanzelfsprekend veranderingen met zich mee, maar zeker ook (nieuwe) mogelijkheden. Mede door de goede contacten, die wij als geloofsgemeenschap hebben met de Parochie Maria Laetitia en de VKVV, is er op kerkelijk gebied nog van alles mogelijk. Het blijkt echter, dat veel mensen niet weten, wat die mogelijkheden zijn. Daarom zetten wij ze graag nog even voor u op een rijtje. De gegevens van de genoemde contactpersonen kunt u onderaan deze pagina vinden.

Gebedsvieringen
In ons kerkgebouw mogen nog altijd gebedsvieringen gehouden worden. Leden van onze werkgroep gaan hierin voor. U kunt hierbij denken aan vieringen met Pasen, Kerstmis en Allerzielen, maar bijvoorbeeld ook een Mariaviering, Oogstdankviering of een Gildeviering tijdens de kermis. Gebedsintenties voor de vieringen kunt u per e-mail doorgeven: rkvarsselder@mlparochie.nl of telefonisch bij Karin Boland.

Eucharistievieringen en Woord- & Communievieringen
Deze vieringen kunnen niet meer in ons kerkgebouw gehouden worden, maar daarvoor kunt u in andere kerken van de Parochie Maria Laetitia terecht.

Dopen - Eerste Heilige Communie - Vormsel
Hieraan kan in een van de andere kerken van de Parochie Maria Laetitia worden deelgenomen. Meer informatie hierover kunt u krijgen via het Centraal Secretariaat.

Ziekenbezoek en Communie thuis
Het is nog steeds mogelijk, dat iemand van de ziekenbezoekgroep bij u langs komt. Ook kunt u de Communie thuis ontvangen. Indien u dit op prijs stelt, kunt u hiervoor contact opnemen met Maria Dellemann of Nelleke Wissing.

Ziekenzalving of ziekenzegen
Wanneer iemand de ziekenzalving of ziekenzegen wil ontvangen, dan kan dit aangevraagd worden via de Weekwacht van de Parochie Maria Laetitia.

Uitvaarten en avondwaken
- A. Een kerkelijke uitvaart
In ons kerkgebouw mogen nog altijd kerkelijke uitvaartvieringen gehouden worden. In dat geval zal een lid van de uitvaartgroep van de Parochie Maria Laetitia voorgaan in een gebedsviering. Ook is het mogelijk een viering in het crematorium te houden, waarbij een voorganger vanuit de parochie aanwezig is. Een avondwake is ook mogelijk en wordt voorgegaan door leden van werkgroep “Sterk voor de Kerk”. De uitvaartondernemer dient deze viering(en) aan te vragen bij de Weekwacht van de Parochie Maria Laetitia.

- B. Een niet-kerkelijke uitvaart
In het kerkgebouw van Varsselder - Veldhunten kan ook een niet-kerkelijke uitvaart gehouden worden, bijvoorbeeld onder leiding van een uitvaartspreker van de uitvaartonderneming. De uitvaartondernemer reserveert het kerkgebouw via de VKVV.

- C. Overluiden
1. Als er een avondwake en/of kerkelijke uitvaart aangevraagd is, worden de klokken vanuit de geloofsgemeenschap altijd geluid.
2. Als er geen avondwake en/of kerkelijke uitvaart aangevraagd is, kunnen de klokken toch geluid worden. In dat geval dient de uitvaartondernemer hierover contact op te nemen met de VKVV.

- D. Begraven – plaatsen urn
Voor meer informatie over begraven op ons plaatselijke kerkhof of het plaatsen van een urn in de urnenmuur of een grafkeldertje kunt u contact opnemen met het bestuur van de VKVV.

Vreugdebode
Het parochieblad de Vreugdebode wordt periodiek door vrijwilligers van onze geloofs- gemeenschap bij u bezorgd. Mocht u geen Vreugdebode ontvangen, maar het wel op prijs stellen, dat u er een krijgt, laat het ons dan s.v.p. even weten.

Actie Kerkbalans
Jaarlijks doen we als geloofsgemeenschap mee aan de Actie Kerkbalans. Het geld dat u hiervoor geeft, is bestemd voor het pastorale werk in Varsselder - Veldhunten. Dit geld hebben we hard nodig vanwege onkosten die er zijn, om als geloofsgemeenschap te kunnen blijven bestaan.

Wij hopen u hiermee wat meer duidelijkheid te hebben gegeven over wat er allemaal nog mogelijk is in onze geloofsgemeenschap. Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact op met onze werkgroep. Als wij uw vraag niet zelf kunnen beantwoorden, dan hebben wij voor u de contactgegevens van het desbetreffende aanspreekpunt van de Parochie Maria Laetitia.

Met vriendelijke groeten,
Werkgroep “Sterk voor de Kerk” Varsselder - Veldhunten
Maria Dellemann – Diane Kock – Petra Reulink – Ingrid Roes – Nelleke Wissing – Karin Boland

Contactgegevens

“Sterk voor de Kerk”

Nelleke Wissing (06) 10 73 09 19 
Maria Delleman (0315) 631743 
Karin Boland (0315) 685666 

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Vereniging Kerkgebouw

 Varsselder-Veldhunten

Voor reserveringen van het kerkgebouw bij overlijden en/of overluiden:  Hans Bruins  (06) 51 59 15 03 of (0315) 632247

Voor vragen over de begraafplaats: 

Gerhard Teeuwsen   (0315) 685136

Algemene (niet dringende) zaken:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Weekwacht                  

(0315) 820399

Centraal Secretariaat 

(0315) 342044  of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.