Onlangs is in Varsselder-Veldhunten samen met de Vreugdebode weer de brief van Actie Kerkbalans bezorgd. Wij hopen ook dit jaar weer op uw bijdrage te mogen rekenen.

Mocht u geen brief ontvangen hebben, maar ons toch willen steunen, dan kunnen wij dat erg waarderen. Uw bijdrage kunt u overmaken naar rekeningnummer NL57 RABO 0153101210 t.n.v. H.H. Martelaren van Gorcum, onder vermelding van “bijdrage kerkbalans 2024”. Uiteraard kunt u ook in termijnen betalen. Wilt u contant betalen, dat kan natuurlijk ook. U kunt dan uw bijdrage bij een van de werkgroepleden in de brievenbus doen. Wilt u dan s.v.p. wel even uw naam op de enveloppe vermelden en aangeven dat het voor de Actie Kerkbalans 2024 is.

Afgelopen periode zijn ook de kosten voor een ledencertificaat van de Vereniging Kerkgebouw (VKVV) weer afgeschreven. Wij kunnen ons dus voorstellen, dat u denkt: ik heb toch al een bijdrage gegeven? De VKVV en de geloofsgmeenschap H.H. Martelaren van Gorcum zijn echter twee verschillende dingen. Graag leggen wij u nog even in het kort het verschil uit.

De VKVV is eigenaar van het kerkgebouw. Zij hebben uw bijdrage nodig voor bijvoorbeeld het onderhoud en exploitatie van het kerkgebouw en het onderhoud van de begraafplaats. Wij - de geloofsgemeenschap - hebben geen eigen gebouw meer, dus voor het houden van vieringen huren wij ruimte bij de VKVV. Daarnaast dragen wij samen met de Parochie Maria Laetitia zorg voor het pastoraat in Varsselder-Veldhunten.

U begrijpt dat zowel de geloofsgemeenschap H.H. Martelaren van Gorcum als de VKVV  uw bijdrage erg op prijs stelt.

Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact op met de werkgroep “Sterk voor de Kerk” (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Hartelijke groeten,

Werkgroep "Sterk voor de Kerk"
Nelleke Wissing - Ingrid Roes - Petra Reulink - Maria Dellemann - Diane Kock - Karin Boland