Back to Top

Logo

De Vogelvereniging ‘De Vogelvreugde’ Ulft en Omstreken is opgericht op 29 juli 1961 en is aangesloten bij de Nederlands Bond van Vogelliefhebbers.

Het doel van de vereniging is het bevorderen en verbeteren van de Vogelliefhebberij en het houden en kweken van vogels in de ruimste zin van het woord.

Onze vereniging telt op dit moment zo’n 50 leden. Een deel van de leden is actief met kweken op kleur en postuur en stuurt regelmatig vogels in naar de diverse tentoonstellingen en shows in binnen- en buitenland, het andere deel heeft voor de hobby een gezelschap volière in de tuin staan. Zij vinden het vooral leuk om naar de vogels te kijken. Voor al deze leden proberen wij als vereniging een vraagbaak te zijn en iedereen is welkom.

Zoals vele verenigingen hebben wij ook te maken met vergrijzing en afnemende belangstelling voor deze hobby. Dat is vooral te zien aan het aantal verenigingen die de afgelopen jaren in de Achterhoek zijn opgeheven. Een aantal van deze leden hebben zich bij ons aangesloten.

Het hoogte punt van het jaar is onze jaarlijkse vogelshow in week 46 (half november) die gehouden wordt in ’t Dorpshuus en waar ca 25 leden een ca 300 vogels showen. Loop gerust eens een keer binnen.

Na vele omzwervingen, bv zaal Schepers en de Tent hebben wij in 2012 onze eerste tentoonstelling in 't Dorpshuus gehouden waarover wij zeer tevreden zijn over de samenwerking en hopen nog lang gebruik te kunnen maken van deze locatie. 

Voor informatie over onze vereniging kunt u contact op nemen met de secretaris.


Secretariaat

Hans Sluiter
Pol 39, 7071 PM Ulft
Telefoon: 06-40650925
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.