Op 7 september vindt, zoals bekend, een schuttersconcours plaats in Varsselder-Veldhunten.

Desondanks dat velen al weten wat dit precies betekend en wat er op deze dag te doen en zien is toch even en kort overzicht van het evenement.

Ook is er op het websitegedeelte van het OLV Gilde een speciaal kopje te vinden genaamd: Schuttersconcours 2014. Hier vindt u het laatste nieuws van dit evenement.

Schuttersconcours20141

Overzicht

 

De dag begint om 08:30 uur. Dan arriveren er 41 korpsen vanuit de de regio's Achterhoek, Liemers, Montferland en Rijk van Nijmegen en de Betuwe. Al met al worden er zeker 2000 man verwacht.
Schuttersconcours20142Op het terrein van 't Dorpshuus, de Buitenham en aan de Hoofdstraat in Veldhunten vinden gedurende de hele dag veel activiteiten en wedstrijden plaats waaronder vendelen, muziekwedstrijden, marketensterwedstrijden, schietwedstrijden en koningsschieten.
Daarnaast is er een mars door het dorp en ook een defilé.
Gedurende de dag bent u van harte welkom om te komen kijken naar al deze evenementen, maar we kunnen alle hulp gebruiken dus u kunt zich ook nog aanmelden als vrijwilliger. Dit kan door een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door hier te klikken en het online vrijwilligersformulier (deze is nog niet online en volgt z.s.m.!) in te vullen en te versturen. Op het laatste formulier kunt u ook aangeven of u de hele dag, een halve dag of een paar uur wilt helpen en waar uw voorkeur ligt qua activiteiten.

Wilt u meer informatie over de activiteiten en het schuttersconcours dan kunt u kijken in het programmaboekje dat binnenkort huis aan huis bezorgd wordt, op www.schuttersnet.nl of houdt onze website (FB en Twitter) in de gaten voor meer nieuws (OLV Gilde -> Schuttersconcours 2014). Het programmaboekje kunt u nu al bekijken op onze website. Om te openen klik op de afbeelding van het programmaboekje.

Programmaboekje Schuttersconcours 2014Verkeersmaatregelen


Op deze dag wordt de Berghseweg afgesloten en gebruikt als parkeerplaats. Het is dus niet mogelijk om het dorp aan deze zijde te verlaten.Schuttersconcours20144 Er zijn verkeersregelaars die zullen zorgen voor een goed verloop. Via de Hoofdstraat (uitgang Oude IJsselweg) en de Hesterweg kan men het dorp verlaten. Dit kan echter ook niet tijdens de mars door het dorp (duurt ca. 2 uur) die begint om 11:00 uur. Dan is niet mogelijk om het dorp in of uit te gaan. Houdt u hier aub rekening mee!
De marsroute kunt u terugvinden in het programmaboekje en op de website en deze route moet vrij zijn van geparkeerde auto's. Heeft u vragen of opmerkingen hierover stuur dan een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rond 20:00 uur wordt het evenement afgesloten en zullen de verkeersmaatregelen worden opgeheven.

 

Delen