Zaterdagavond 14 november aanstaande is er om 18.30 uur in de H. Martelaren van Gorcum kerk een bijzondere gezongen mis. Die viering wordt muzikaal omlijst door een aantal oud-leden van het vroegere Jongerenkoor van Varsselder-Veldhunten. Later die avond is er voor iedereen die ooit actief geweest is binnen dat koor een reünie in ‘t Dorpshuus. Het organisatiecomité vond het gepast om voorafgaand daaraan samen nog één keer op het altaar te staan om tijdens een mooie viering een aantal liedjes te zingen uit het vroegere repertoire.

Voor de gelegenheid is pastoor Holterman bereid gevonden de mis te doen. Hij was jarenlang de vaste pastoor van de Antoniusparochie in Ulft en in die jaren maar ook nu nog in Varsselder geen onbekende. Het Jongerenkoor staat die avond net als vroeger weer onder leiding van Jos van Toor, die het koor in 1981 oprichtte. In die samenstelling heeft het twintig jaar bestaan, tot een fusie werd aangegaan met het Jongerenkoor Ulft. Er kwam op dat moment een nieuwe dirigent en de naam werd veranderd naar Inspiration.

Aan alle oud-leden die zich opgaven voor de reünie-mis is gevraagd of ze misschien nog een keertje mee wilden zingen. Een flinke groep zangers, evenals een aantal muzikanten van het vroegere combo zijn weer van de partij. Kortom, een aanrader voor iedereen die eerder fan was, of gewoon nog weer eens in Varsselder naar de kerk wil, voor een sfeervolle, warme ouderwetse kerkdienst. De organisatoren hopen op volle banken, net als in de gloriejaren tussen 1981 en 2001, de hoogtijdagen van het Jongerenkoor oude stijl.

Delen