MT5 Gelderse Post 3

Kruisbestuiving lokaal en regionaal talent bij Music Together

Varsselder-Veldhunten – Eens per vijf jaar organiseert fanfare St. Gregorius Music Together, een muziekspektakel waarin een staalkaart wordt getoond van plaatselijk (aankomend) talent en onverwachte muzikale combinaties. Deze editie (10 en 11 november) belooft helemaal een kruisbestuiving te worden door samenwerkingen van diverse inmiddels regionaal bekende artiesten uit heden en verleden, die het dorp voortbracht.

Door Reinier Kroesen

Het vijftigjarig bestaan van St. Gregorius werd in 2000 aangegrepen om iets nieuws op touw te zetten: het Music Together project. Plaatselijke coryfeeën in soms wonderlijke combinaties op het podium, al dan niet onder begeleiding van de fanfare. De eerste editie bleek zo succesvol dat besloten werd het spektakel om de vijf jaar te blijven organiseren. Het bijzondere aan Music Together is het gegeven dat nummers niet zomaar gespeeld worden. In elk liedje gebeurt wel iets, er zit overal iets in wat het publiek zal verbazen. De lat ligt steeds hoger, een belangrijke rol is weggelegd voor interim dirigent Bas Koolenbrander.

Plaatselijke coryfeeën in soms wonderlijke combinaties op het podium

Dante
Dante van Hasselt is een van de meewerkende artiesten. Hij groeide op in Veldhunten en maakt inmiddels naam met zijn band Dan Mango. Vorig jaar wonnen ze de publieksprijs van de Achterhoek Band Competitie, daarom mochten ze optreden op Huntenpop. De band deed ook mee aan de Roos van Nijmegen, dé competitie voor muzikaal talent in de Gelderse studentenstad. Dante staat (zonder zijn band) tijdens Music Together zowel solo als in combinatie met anderen diverse keren op het podium. Minimaal één keer moet hij uit zijn comfortzone, als hij Old And Wise van The Alan Parson Project vertolkt.

Marlou
Van Dante naar Marlou Kroesen is een kleine stap. Marlou begon haar muzikale carrière bij de Nachtegalen in Ulft. Ze leerde ukelele en gitaar spelen en werkt aan een gestage opmars in het regio met haar driekoppige band The Nightinggirls. Marlou zong al vaker mee als gastzangeres bij Dan Mango (op Huntenpop en in Nijmegen) en komt ook tijdens Music Together diverse malen in actie.

Frank
En dan van Marlou naar Frank Zweers, samen ook goed voor een wonderlijk duet tijdens Music Together. Deze muzikale vijftiger is tevens opgegroeid in Veldhunten, maakte naam als zanger en bracht onder de bandnaam Frankly met andere regionale muzikanten muziek uit. Hij mag zich Ambassadeur van de Top 40 noemen, hij is bij die stichting redactiemedewerker.

Jos en Ben
Ook oudgedienden en broers Jos en Ben van Toor verlenen medewerking. Zij maakten tientallen jaren deel uit van Les Cigales, die zanger Arne Jansen in de vroege jaren zeventig begeleiden tijdens zijn hitperiode. Naast al die artiesten met regionale faam treden er nog tal van andere plaatselijke talenten op tijdens Music Together. Al dan niet lid van de fanfare, ieder probeert boven zichzelf uit te stijgen door een verrassend optreden. Toegangskaarten via www.varsselderveldhunten.nl Of bellen naar Petra Ditters 06-47557631. Voor beide avonden zijn er zitplaatsen (15 euro) verkrijgbaar. Daarnaast zijn er ook staplaatsen (12,50 euro). De aanvang in ’t Dorpshuus is telkens om 20:00 uur en ook ’s avonds aan de deur zijn kaarten verkrijgbaar.

Bron: Gelderse Post https://www.geldersepost.nl/nieuws/muziek/468482/kruisbestuiving-lokaal-en-regionaal-talent-bij-music-together