Op zaterdagavond 1 juli hebben leerlingen van de basisschool samen met fanfare St. Gregorius een geslaagd zomerconcert gegeven. Het was de afsluiting van een project waarbij leerlingen tijdens zeven klassikale lessen een bugel of trompet leren bespelen. Het is een samenwerking tussen de basisschool, muziekdocent van de muziekschool en de fanfare.

De leerlingen hadden veel plezier in het muziek maken en vertoonden hun vorderingen maar al te graag aan hun ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden. ’t Dorpshuus was dan ook tot de laatste plaats gevuld. Het jeugdorkest onder leiding van Anouk Tersteeg liet op een speelse manier horen waar ze in een korte opleidingstijd toe in staat waren.

Op deze avond werd er stilgestaan bij het afscheid van dirigent Gerjo Seesink en kon het publiek voor het eerst kennis maken met de interim dirigent Bas Koolenbrander. Ook ontving de muziekvereniging van de Club van Honderd, een bedrag van zevenduizend euro voor de aanschaf van twee nieuwe sousafoons. Daarnaast werden Jelle Boland en Vera Sprenkeler gehuldigd voor hun 12,5 jarig lidmaatschap en ontving Ronja Bruens een schildje voor haar behaalde A-examen.  Maarten Wijkamp werd benoemd tot erevoorzitter en ontving een zilveren speld van de KNMB. Na 20 jaar voorzitterschap is hij opgevolgd door Leonie Harmsen.

Foto’s, gemaakt door Fedda Teunter zijn HIER te bekijken.

PR 2023 1 7 2023