Het jaarlijks zomerconcert van de muziekvereniging in Varsselder, is op zaterdag 1 juli om 19:00 uur op het terras van ’t Dorpshuus in Varsselder Veldhunten. Naast gezelligheid, ontspannende muziek en afsluiting van het verenigingsseizoen spelen ook dit jaar weer leerlingen van de basisschool Pius X  enkele nummers mee. Op deze manier hoopt de muziekvereniging de jeugd uit ons dorp kennis te laten maken met de fanfare. 

 Fanfare St. Gregoius is, net zoals vorig jaar, weer gestart met een muziekproject op de basisschool in Varsselder-Veldhunten. Het is een samenwerking tussen de basisschool, de muziekdocent vanuit de muziekschool, en de fanfare. Het project bestaat uit negen klassikale lessen waarbij kinderen uit groep 5 en 6 een bugel of trompet leren bespelen. Op dit moment is er een enthousiaste groep van 8 kinderen die hun ingestudeerde muziekstukken samen met het fanfareorkest ten gehore zullen brengen. Ook zullen de kinderen van groep 1 t/m 4 hun muzikaliteit laten horen op de mondharmonica en percussie-instrumenten.

Kinderen die na het vorige zomerconcert een eigen instrument hebben gekozen, en al een klein jaar les krijgen binnen de vereniging zullen samen, als jeugdorkest, ook enkele nummers laten horen.

Tijdens dit luchtige concert met vele bekende musical nummers, zal het publiek kennis kunnen maken met de nieuwe interim dirigent Bas Koolenbrander. De 29 jarige Bas, van oorsprong uit Gaanderen afkomstig, zal het fanfareorkest leiden naar de Music Together concerten op 10 en 11 november 2023. Dirigent Gerjo Seesink heeft na 16 jaar afscheid van het fanfareorkest genomen. Hier zullen we tijdens het concert bij stil staan, evenals bij de muzikanten die worden gehuldigd. Kortom; een vol en gevarieerd programma.

Er is mooi zomerweer besteld, maar mochten de weersomstandigheden minder gunstig zijn, wordt er binnen een “terras” gecreëerd. Na afloop van dit zomerconcert is er ruim gelegenheid om alvast te proosten op de komende zomervakantie. De toegang is gratis.

PR 2023 3 2

 

Zomerconcert 1 7  2023 P2 copy