Fanfare St. Gregorius gaat op zaterdag 12 november a.s. deelnemen aan het muziekconcours in Enschede. Het orkest komt uit in de vierde divisie van de KNFM (Koninklijke Nederlands Federatie van Muziekverenigingen). De laatste keer dat er meegedaan werd aan een muziekconcours was in 2016 onder leiding van Gerjo Seesink als dirigent.

Na twee jaar nagenoeg stil te hebben gezeten door de corona, wordt het extra spannend om van de jury te horen hoe het orkest er nu voor staat. Het orkest is begin oktober op een repetitie weekend in Lievelde geweest. Twee dagen intensief repeteren dat afgesloten werd met een Try Out concert in ’t Dorpshuus. In Enschede hoopt de muziekvereniging, dat de nieuwe voorzitster Leonie Harmsen,  een eerste prijs in ontvangst mag nemen.

Als inspeelwerk is voor het nummer Regal Fanfare gekozen. Een statig en markant nummer dat het orkest goed ligt en waarmee het orkest de jury probeert te imponeren. Daarna volgen de  twee verplichte nummers. Als eerste wordt Festa Paesana gespeeld.  Een muziekwerk dat geschreven is over een dorpsfeest met veel folklore. Ingetogen stukken die het ontwaken van het dorp weergeven,  worden afgewisseld met feestelijke passages. Als laatste speelt het orkest het dynamische werk The Power of the Megatsunami, waarbij de titel al veelzeggend is. In dit muziekstuk schetst de componist een gewone dag die ongewoon zal aflopen. De dreigende thema’s worden onderbroken door stiltes, die direct worden gevolgd door korte climaxen en deze worden afgesloten in een majestueuze ode aan de natuur.

Alle liefhebbers die zin hebben het orkest te ondersteunen zijn van harte welkom in Enschede bij het muziekconcours in het Muziekcentrum Enschede. We spelen in de middag van 12:45 tot 13:25 uur. Entree kosten zijn €10,- pp, kinderen t/m 12 jaar zijn gratis.

 

Muziekconcours 2016

MC Enschede 2016

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede