Back to Top
Jeugdopleiding
 

 "MUZIEK MAAK JE ZELF" is nieuwe opleiding van de Fanfare. 

De jeugdopleiding voor de Fanfare gaat vanaf begin 2010 een nieuwe koers varen.We starten in januari met een cursus waarin kinderen kennis kunnen maken met muziek.

Deze cursus is gericht op de fanfare. Kinderen krijgen alle instrumenten die in de Fanfare voorkomen te zien en te horen. Ze mogen natuurlijk ook het instrument proberen! Ook krijgen ze een blokfluit om liedjes te spelen. Leerlingen gaan ritme spelletjes doen, zingen, marcheren enz.

Zoals de titel al aangeeft, gaan we muziek maken en daar komen veel dingen bij kijken. Doel van deze nieuwe opleiding is om kinderen jonger op een instrument te laten spelen en daardoor eerder in het orkest kunnen meespelen.

Kinderen krijgen 15 weken AMV(Algemene Muzikale Vorming) toegespitst op de Fanfare. Na deze periode volgt een afsluitingsconcert samen met het Jeugdorkest en de leerlingen. Vervolgens kunnen de leerlingen een instrument kiezen. In overleg met de Fanfare krijgen ze les op dit instrument.

Zo zijn ze dus ruim een jaar eerder op een instrument!

Daarnaast worden leerlingen van Basisschool Pius X in Varsselder-Veldhunten geinformeerd over muziek en de Fanfare d.m.v. een "Gastles". Een kleine delegatie voornamelijk jeugdige muzikanten en dirigent Gerjo Seesink proberen de leerlingen enthousiast te maken om zelf muziek te gaan maken.
piusxlogo 
Op dit moment heeft de Fanfare een blokfluitgroep van 16 leerlingen, die een 2 jaar Algemene Muzikale Vorming krijgen. De groep staat onder leiding van Sanne Wessels.
De groep leerlingen die muzieklessen op de Muziekschool volgen bestaat uit maar liefst 14 leerlingen! Voor de Fanfare een uitzonderlijk hoog aantal waar we uitermate trots op zijn.

Krant jeugdorkestLeerlingen 1leelingen 2leerlingen 4