Back to Top

Logo 2 aangepast dirigent copy 2
Albert van der Heide

Vanaf januari 2024 is Albert van der Heiden dirigent van fanfareorkest St. Gregorius.

Nadat Gerjo Seesink 16 jaar dirigent was geweest, en Bas Koolenbrander 6 maanden als interim dirigent het Music Together 5 concert in november 2023 heeft begeleid is het dirigeerstokje nu overgenomen door Albert van der Heide.

Hij is geboren op 16 december 1960 te Den Haag. Albert heeft (klassiek) slagwerk gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium en behaalde in 1987 het diploma Docerend Musicus (Bachelor) slagwerk en in 1989 het diploma Uitvoerend Musicus (Master) slagwerk. Hij  studeerde harmonie- en fanfaredirectie, met trompet als bijvak, en behaalde zijn akte in samenwerking met de Douane Harmonie in 1990.

Als slagwerker heeft Albert gespeeld op freelance basis bij symfonie- harmonie- fanfareorkesten en brassbands. Tevens was hij als dirigent werkzaam bij drumfanfares, slagwerkensembles, fanfare-en harmonieorkesten. Er verschijnen regelmatig slagwerkcomposities en arrangementen voor HAFA-orkesten van zijn hand. Ook in de lichte muziek is Albert altijd actief geweest. Als drummer/zanger speelde hij in dixielandbands en commerciële dansorkesten. Meer informatie over Abert van der Heide is te vinden op zijn website avdhproductions.nl 

Momenteel woont Albert in Pannerden en is werkzaam als slagwerk & theoriedocent bij Liemers Kunstwerk in Zevenaar en Didam. “Ik heb er zin in om de komende jaren aan dit orkest te bouwen en verrassende concerten en optredens te geven”, aldus de nieuwe dirigent.