Back to Top

Basisschool Pius X - Nieuwschierig grenzen verleggen!Logo basisschool Pius X

Basisschool Pius X is een kleine basisschool midden in het dorp Varsselder-Veldhunten.

Onze school is het kloppend hart van het dorp en biedt onderwijs aan zo’n 80 leerlingen, grotendeels afkomstig uit het dorp. De leerlingen van onze school zijn gewend om in combinatiegroepen te werken, zelfstandigheid is daarbij van groot belang. Dit start al bij de kleuters. Kinderen leren om zelf keuzes te maken en samen te werken. Dit gebeurt in de klas, maar ook door de hele school. Betrokkenheid en verantwoordelijkheid staan bij ons hoog in het vaandel. Met elkaar maken we de school! Voorbeelden zijn: bovenbouwleerlingen lezen voor aan de kleuters, huishoudelijke taken door de school, hulp bieden aan de in de Groene belevingsruimte en de samenwerking met ’t Dorpshuus.

De Pius X heeft een jong, fris en gepassioneerd team. Samen durven we grenzen te verleggen en halen we het beste uit de kinderen! Ook ouders betrekken we graag actief bij onze school. Hulp in de vorm van de oudercommissie, MR, rijden bij activiteiten en luizenpluisouders worden enorm gewaardeerd.

Sinds het schooljaar 2023-2024 heeft de Pius X een nieuwe directeur: Marvin Philipsen. Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u komen kennismaken? Dat kan! De koffie voor u klaar en u bent van harte welkom voor een rondleiding. Contact opnemen kan telefonisch via 06-53506413 of 0315-641730 of per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Wist u dat wij sinds kort een nieuwe website hebben? Neem snel een kijkje en vergeet vooral de virtuele tour niet! Kijk snel op www.piusxvarsselder.nl

Graag tot snel op de Pius X!

Basisschool Pius X
Hoofdstraat 35
7076 AG Varsselder
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0315-641730 of 06-53506413.